Kilis Musiki Derneği Öğrencilere Eğitim Verecek

Kilis Musiki Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hazırladığı proje kapsamında 100 öğrenciye enstrüman eğitimi verecek.

Projenin başlaması nedeniyle Kilis Musiki Derneği‘nin Park Restoran‘da verdiği yemeğe Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Kadan, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, İl Turizm Müdürü Abdullah Aldemir, Defterdar Bayram Yıldız ve davetliler katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Kilis Musiki Derneği Başkanı Gökhan Dinçşahin, 1962 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden derneklerinin amacının Türk Müziğini tanıtmak ve sevdirmek olduğunu belirterek, "SODES 2010 proje başvurusuna Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yaptığımız proje, 2010-79-624 nolu "Müzik Enstrümanlarıyla Kendini Keşfet" ismi ile kabul edildi. Projemizin amacı Türk Müziğinin yeni nesle aktarılmasının yanında Türk Müziği enstrümanları eğitiminin yeni nesle verilmesi olacaktır.

Bu kapsamda 80 ilköğretim öğrencisi ve 20 ortaöğretim öğrencisi olmak üzere toplam 100 öğrenci 11 enstrümanı kullanmasını öğrenecek ve proje sonunda eğitim alan öğrenciler aldıkları eğitimi gösteren konser verilecektir. Son olarak; eğitimde başarılı öğrenci ve öğreticilerin olduğu ekibe moral olarak Hatay‘a piknik gezisi düzenleyecektir. Projemiz 12 Mart Cumartesi günü kurslarımız Gençlik Merkezi‘nde ve Cumhuriyet İlköğretim okulunda başladı.

Kurslarımız Gençlik Merkezi‘nde bağlama, gitar ve cümbüş. Cumhuriyet ilköğretim okulunda ud, flüt, org, klarnet, tanbur ve vurmalı çalgıların eğitimi verilmektedir" dedi.

Verilen yemeğin ardından Kilis Musiki Derneği korosu tarafından Türk Sanat Müziği‘nin seçme eserlerini kapsayan bir de mini konser verildi.

Kaynak: İHA