Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü Şair Ferruh Tunç‘a Verildi

Cumhuriyet Devrimi şairlerinden Ceyhun Atuf Kansu‘nun anısına 1986‘dan bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü‘ bu yıl şair Ferruh Tunç‘a verildi.

Dil Derneği ve Kansu ailesi tarafından Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi‘nden (ÇSM) düzenlenen geceye şairin çocukları Işık Kansu ile Prof. Dr. Bahar Gökler, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Çankaya İlçe Başkanı Gökalp Cudi Çalışkan, Yekta Güngör Özden, Mustafa Şerif Onaran, Daver Darende ile sanatçının dostları da katıldı.

Geçmişte her yıl seçici kurulda destek olan İlhan Selçuk, Uğur Mumcu, Cahit Külebi, Gülten Akın, Adnan Binyazar gibi seçkin kişilerin düşünsel emeklerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Işık Kansu, salonu Ceyhun Atuf Kansu dostlarına tahsis ettiği için Bülent Tanık‘a teşekkür etti. Ceyhun Atuf Kansu‘nun çağdaş bir dünya görüşü ve dil bilinci temel ölçüt alınarak verilen ödülün bu yılki sahibi Melez Zamanlar şiir kitabıyla Ferruh Tunç oldu.

Türkiye‘nin çok değerli bir sanatçısının adını ve çok önemli bir sanat dalını yaşatmak için verilen emeğe sadece ortam sağladıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Sevgili Işık Kansu ile Bahar hanımı toplumumuza kazandıran ve onlar gibi şiirleriyle yüreğimizi ışıtan sevgili Ceyhun Atuf Kansu‘nun anısını yaşatmak gurur verici bir olaydır" dedi.

Tiyatro sanatçıları Şebnem Gürsoy ve Tuncer Yığcı‘nın ünlü şairden dizeler okuduğu gecede İbrahim Dizman‘ın şairin hayat hikayesini anlatan görsel belgesel ise ilgiyle izlendi.

Kaynak: İHA