18 Mart Şehitleri Anma Ve Çanakkale Zaferi Etkinlikeri

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi‘nin 96.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi‘nin 96. yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Uşak’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yeni Mezarlıktaki Garnizon Şehitliği’nde çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalar daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma programı ile devam etti. Sabah saatlerinde Garnizon Şehitliği’ndeki törende çelenklerin sunulmasının ardından 2005 yılında şehit düşen Uzman Cavuş Orhan Atak‘ın oğlu İsa Berkay Atak‘ın okuduğu “Mehmedim” adlı şiir duygulu anlar yaşattı. Şehitlikte saygı atışının ardından, protokol üyeleri ve şehit aileleri şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Şehitlikteki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi‘nde Uşak Valiliği’nce düzenlenen “18 Mart Şehitler Günü” anma programı ile törenler devam etti. Törene Vali Özdemir Çakacak, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan, Belediye Başkan Vekili Nejat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, il genel Meclisi başkanı Ali İhsan uzun, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ile daire müdürleri ve şehit aileleri katıldı.

Anma programında konuşan Vali Özdemir Çakacak, Çanakkale Zaferi’nin hem Türk tarihinde hem de dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek “Çanakkale Zaferi Dünyadaki güç dengesini değiştiren yüce Türk Milletinin kahramanlığının, fedakarlığının ve inancının destanlaşmasıdır” dedi.

Çanakkale’ye bakıldığında Anadolu’nun dört bir yanından gelip omuz omuza savaşıp, kucak kucağa yatan Mehmetlerin görüldüğünü ifade eden Vali Özdemir Çakacak, “Onlar Çanakkale’de olduğu gibi Sarıkamış’ta, Dumlupınar’da ve vatanın her karış toprağında; vatanı, milleti, bayrağı için hayatlarını ortaya koyarak görevlerini layıkıyla yerine getirmişlerdir. Şehitlerimizin canlarını vererek bıraktıkları cennet vatanı, bize emanet ettikleri bu bayrağı en yüksek noktaya taşımak ve aziz şehitlerimize mukaddes emanetlerinin emin ellerde olduğunu göstermek bizlere düşen en önemli görev ve sorumluluktur. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanı, bayrağı, bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum “diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisi ile sona erdi.

Kaynak: İHA