Sungurlu‘da Gerçeği Aratmayan Deprem Ve Yangın Tatbikatı

Çorum‘un Sungurlu ilçesinde İl Afet Müdürlüğü ve Sungurlu İtfaiye Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Memiş Meryem Bekmezci İlköğretim Okulu‘nda gerçekleştirilen tatbikat nefesleri kesti. Tatbikatta senaryo gereği itfaiye ekiplerinin binada kalan öğrencileri tahliye etmelerini öğrenciler alkışlarla izledi. Okulda ikaz alarmının çalması ile başlayan tatbikatta, hafta boyunca Sivil Savunma Kulübü öğretmenlerinin verdiği eğitimler neticesinde okul 95 saniye içinde tahliye edildi. Okul bahçesine çıkan öğretmenler ve öğrenciler, İl Afet Müdürlüğü personeli tarafından emniyet şeridi arkasındaki güvenli alana

alındı. İtfaiye araçları ve ambulanslar sirenlerini çalarak okul bahçesine girdi. İlk olarak orta katta mahsur kalan üç öğrenci itfaiye aracı merdiveni ile kurtarıldı. Deprem sırasında yaralanan öğrenci, sedyeyle ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı.

Tatbikatı Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Emniyet Müdürü İsmail Maden, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi.

Kaynak: İHA