Öğrenciler Harçlıklarını Japonya‘Ya Göndermek İçin Kampanya Başlattı

Van Özel Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu öğrencileri, Japonya’da yaşanan felakete yardımda bulunmak için harçlıklarını bağışladı.

Van Özel Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu öğrencileri, Japonya’da yaşanan felakete yardımda bulunmak için harçlıklarını bağışladı.

Okulun bazı kesimlerine konulan yardım kutularına harçlıklarını atan minik yüreklerin örnek davranışına öğretmenleri de kayıtsız kalmadı. Okulda görevli öğretmenler de öğrencilerin bu örnek davranışlarına, öğrenciler tarafından hazırlanan yardım kutucuklarına bağışta bulunarak destek verdi.

Yüzyılın en büyük deprem ve tsunami felaketiyle uğraşan Japonya’ya Vanlı öğrencilerden gelen desteğin, 21 mart Pazartesi gününe kadar devam edeceği öğrenildi. Özel Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu öğrencileri, okul içinde kurdukları iki ayrı yardım kutusuna harçlıklarını attıktan sonra ders başı yaptı. Yaklaşık bir hafta sürecek yardım kampanyasında toplanan paralar Japonya‘ya gönderilecek.

Kampanya hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yaşar Yılmaz, öğrencileri örnek davranışından dolayı tebrik etti. Yılmaz, Japon halkının büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunu aktararak, şunları söyledi: "Japonya, tarihinin en şiddetli depremiyle sarsıldı. Dünyanın depreme karşı en bilinçli halkı olarak bilinen Japonlar, depremle değil, ardından gelen tsunami dalgalarıyla yıkıldı. Ölü sayısının hızla artması, binlerce cesedin karaya vurması ve ekranlara gelen görüntüler facianın büyüklüğünü gösteriyor. Japon halkı dünyanın en kibar, en nazik insanlarındandır. Aynı zamanda biz Türk milleti için dost bildiğimiz ender ülkelerden biridir, bu dost ülkeye öğrencilerimizle birlikte yardım kampanyası başlattık, toplanan yardımı Kimse Yok Mu Derneği Van Şubesi‘ne teslim edeceğiz."

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler ve öğretmenler, yardım kampanyasına bağışta bulundu.