Tmmob’Dan Mühendis Mimar Şehir Plancıları Ve İşsizlik Kurultayı

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından 2 Nisan 2011 tarihinde Adana’da "Mühendis Mimar Şehir Plancıları ve İşsizlik Kurultayı" düzenleneceği bildirildi.

İKK Adana Sekreteri Mustafa Altıokka, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkenin en büyük sorunlarının başında işsizlik geldiğini, iş bulabilenlerin "şanslı" olduğunu ifade etti. Bireylerin çalışma koşullarında sıkıntılar, yetersiz ücret, tatminsizlik gibi sorunlarla boğuştuğunu kaydeden Mustafa Altıokka şunları söyledi:

"Bu durumda mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları da payına düşeni fazlası ile almaktadır. Buna yol açan sebeplerin başında hesapsızca açılan Mühendislik-Mimarlık Fakülteleri ile artan mezun sayısı, üretimsizlik ve doğal sonucu olarak mühendis ve mimara olan ihtiyacın kalmaması, kapitalist sistemin yapısal krizi sayılabilir. Tüm bu sorunlara ilave olarak yabancı mühendislerin ülkemizde çalışmasının önünün açılması, kuralsız çalışma sorunların daha da artmasına yol açmıştır.

Dolayısıyla bugün ülkemizde Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları özlük haklarından yoksun yoksulluk sınırlarının çok altında bir ücretle çalışmak zorunda bırakılmakta ya da işsiz kalmaktadır."

İKK Sekreteri Mustafa Altıokka, mesleğinde iş bulamayan bir çok meslektaşının yaşamlarını idame ettirmek adına mesleklerin dışında kalan sektörlerde vasıfsız işçi konumunda çalışmak durumunda kaldığını ifade etti.

Kaynak: İHA