Vali Eşi Çiçek‘den Köy Okullarına Ziyaret

Iğdır Valisi Amir Çiçek‘in eşi Hülya Çiçek, kurum müdürlerinin eşleri ile birlikte Aralık ilçesine bağlı Saraçlı, Çamurlu ve Karakoyunlu ilçesine bağlı Bulakbaşı köylerindeki ilköğretim okullarını ziyaret etti.

Gezi sırasında, Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi öğrencileri tarafından hazırlanan oyuncaklarla ve liseler bünyesinde okullarda açılan oyuncak kampanyasında toplanan oyuncaklarla, köylerdeki anasınıflarından oyuncağı bulunmayan ve eksik olan sınıflara oyuncak takviyesi yapılırken; Hülya Çiçek ve beraberindeki bayanlar yanlarında getirdikleri çeşitli hediyeleri çocuklara dağıttılar.

Ziyaretleri sırasında konuşan Hülya Çiçek, her zaman kız çocuklarının okutulmasına dikkat çekerek, bunun yanında erkek çocukların da mutlaka okutulması gerektiğini belirtti. Çiçek, "İçinde bulunduğumuz dönem bilgi çağıdır ve bilgi güçtür. Çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmelerini ve hayatta başarılı olabilmelerini istiyorsak, onları mutlaka okutmamız gerekmektedir. Buradan tüm velilere sesleniyorum, devletimiz imkanlarını sizler için seferber ediyor, sizlerde bu fırsatları değerlendiriniz ve

çocuklarınızı okutunuz" dedi.

Saraçlı köyündeki nakış kursunu da ziyaret eden Hülya Çiçek, kursiyerlerle sohbet ederek taleplerini dinledi. Buradaki kursiyerlerin hepsinin nişanlı olmasını dikkat çekici bulduğunu ifade eden Çiçek, yapılan el işlerin çok güzel bulduğunu söyledi.

Kaynak: İHA