Üniversiteli Gençler ‘Sigaraya Hayır’ Kampanyası Başlattı

Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğu ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü madde bağımlılığı projesine Atatürk Üniversitesi’nden start verildi.

Gençler, toplumsal bir afet olan sigaraya karşı ilk etkinlikleri olan ‘bilinçlendirme faaliyetleri’ kapsamında Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde konferans düzenlediler.

Üniversite öğrencilerinin ve özellikle öğretmen adaylarının projeye verdikleri desteği oldukça önemli ve anlamlı bulduklarını ifade eden gençlik meclisi eş başkanı Nevra Yunusoğulları projenin başarıya ulaşması için tüm kurumların desteğini alacaklarını ifade etti.

Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğu başkanı Leyla Akbey, yaptığı açıklamada kent konseyi ile ortaklaşa yaptıkları ‘Sigaraya Hayır’ projesine 3000 üye ile destek verdiklerini ve dumansız kampus için seferber olduklarını ifade etti.

Doç. Dr. Atila Eroğlu‘nun sunduğu, ‘Sigara ve Sağlık’ konulu konferans üniversite öğrencilerinden büyük bir takdir ve ilgi gördü.

Eroğlu, verdiği konferansta 1 mg Nikotin (topluiğne başı kadar) insanı öldürmeye veya felç etmeye yettiğini bu sebeple ziraatta tarım ilacı olarak kullanıldığını, Alkolden 15, kokainden 5 kat daha fazla bağımlılık yapıcı bir madde olduğunu, yaklaşık 4000 farklı toksin madde içerdiğini, bunlardan 55 adedinin kanserojen olduğu, dudak, dil, gırtlak, akciğer ve mesane kanserleri başta olmak üzere, barsak, böbrek, meme, rahim kan kanseri gibi birçok kanser riskini ciddi oranda artırdığını ifade etti.

Konferans sonunda, Kariyer Topluluğu akademik başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Halim Ulaş, Kariyer Topluluğu olarak, sosyal sorumluluk projeleri yapmaya devam edeceklerini, başta Yakutiye Kent Konseyi ve Emniyet Müdürlüğü olmak üzere kurumlardan aldıkları desteklerin kendilerine güç ve heyecan verdiğini ifade etti.

Kaynak: İHA