Selendi‘de İstiklal Marşı‘nın Kabulu Ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Programı

Selendi ilçesinde, İstiklal Marşı‘nın kabulünün 90. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy‘u anma programı düzenlendi.

Selendi Saray Düğün Salonu‘nda düzenlenen etkinliğe Kaymakam Muzaffer Şahiner, Garnizon Komutanı Yusuf Tunç, Belediye Başkanı Nurullah Savaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şehirli, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başlayan programın açılışında Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Din Kültürü Öğretmeni Süleyman Yardımcı, Mehmet Akif Ersoy‘un hayatını anlattı. Yardımcı, "Ne mutlu bizlere ki, Mehmet Akif gibi pak bir ruhu, temiz bir vicdanı yad etmek için O‘nun yüksek ideallerini, davasını, aşkını, heyecanını paylaşmak için buradayız. Ne latiftir ki, bu yıl 2011 yılı Akif‘in ve eserlerinin daha yoğun bir şekilde tanınması, bilinmesi için Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından Mehmet Akif yılı ilan edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli marş yarışması yaptırıp, neticesini ortaya koyduğu zaman, ilan ettiğinde Meclis üyeleri defalarca, hepsi hüngür hüngür ağlayarak dinlemişlerdi. Nedeni ise, bu sanal değildi, bu gönülden gelerek yaşanarak yazılmıştı. Onun için bir daha yazılmaz işin gerçeği budur. Ruhun şad olsun Mehmet Akif Ersoy" dedi.

“Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" konulu sinevizyon gösterisinin sunulduğu anma etkinliğinde, öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy‘dan şiirler okundu. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin yaptığı “Bir millet Marşının Doğuşu” isimli tiyatro gösterisinin ardından anma programı çerçevesinde düzenlenen çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: İHA