Libya-Söke Hattında Cengiz Ölmez’Den İyi Haber

İç ayaklanmanın başladığı gün Libya‘ya gitmek üzere İstanbul‘dan uçağa binen Sökeli akü ustası Cengiz Ölmez’den, haber alınamıyordu. Libya-Söke Hattı’nda sevindirici haber telefonla geldi. Cengiz Ölmez’in durumunun iyi olduğu belirtildi.

32 Yıl önce Libya‘ya giden akü ustası Cengiz Ölmez daha sonra eşi ve çocuklarını da yanına aldırdı. 62 Yaşındaki evli ve 4 çocuk babası olan Cengiz Ölmez‘in İbrahim isimli oğlu da Libya‘da dünyaya geldi. 26 Yıl önce Türkiye‘ye dönen Cengiz Ölmez, emekli olduktan sonra Söke sanayi sitesinde oğlunun açtığı akücü dükkanında oğluna yardımcı olmak için bulunuyordu. Fakat Libya‘da ki Libya asıllı arkadaşlarının bir yıllık ısrarına dayanamayan Ölmez,17 Şubat Perşembe günü Libya‘ya gitmek için İstanbul‘dan uçakla yola çıkmıştı. Ancak Söke’deki eşi Selma Ölmez ve çocukları o günden sonra Cengiz Ölmez ile bir türlü irtibat kuramamıştı.

Sökeli akü ustası Cengiz Ölmez usta tam 3 hafta sonra Söke‘deki ailesine cep telefonuyla ulaştı. Bulunduğu Ecdabie şehrinde şebeke olmadığı için bir türlü telefon bağlantısı oluşturamadığını söyleyen Ölmez’in ailesine telefonda; “Şebeke gelir gelmez sizleri aradım. Şu anda bulunduğumuz bölgede korkulacak bir şey yok. Değişik Arap Ülkelerinden arkadaşlarla bir arada kalıyoruz. Bize haftada bir gün ekmek ulaştırılıyor. Yemeğimizi kendimiz yapıyoruz. Buradaki tüm dükkanlar kapalı. Fakat biz olayların yatışmasını bekliyoruz. Şu anda bir problem yok” dediği öğrenildi.

Kendisiyle telefon bağlantısı kuran Cengiz Ölmez‘in Söke’deki Ailesi’nin yüreğine su serpilirken; Sökedeki yakınları da rahat bir nefes aldı.

Kaynak: İHA