Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Ve Proje Yarışmasının Birincisi Karataş’Tan

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı “Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması”nın Adana finalinde Karataşlı kadın çiftçi Sultan Kozlu sorulan 15 sorudan 13’üne doru cevap vererek birinci oldu. Sultan Kozlu 12 Nisan tarihinde Hatay’da yapılacak olan bölge finalinde Adana’yı temsil edecek.

Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Adana İl Tarım Müdürü Fikret Coşkun’un da katıldığı Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması finali Başkent Üniversitesi Okulu tiyatro salonunda yapıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan yarışma öncesinde Adana’nın 6 ilçesinden katılan kadın adaylar tanıtıldı.

Adana Tarım İl Müdürü Fikret Coşkun yaptığı açış konuşmasında, kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilerin birbirleriyle kaynaşmaları, kendilerine güven sağlamaları, sosyal bir aktivitede bulunmaları, eğitim çalışmalarının sonuçlarının ve tarımsal konularda performanslarının değerlendirilmesi amacıyla 81 ilde bu yarışmaların yapıldığını anlatarak, “Adana’da ise tüm ilçelerde yapılan yarışmalar sonunda finalde 6 ilçe yarışacaklardır. Kadın çiftçilerimizi medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum” dedi.

Daha sonra Seyhan Tarım İlçe Müdürü Ömer söğüt, Ç.Ü. ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Türkan Keçeli Mutlu ve Adana İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Abdulkadir Karaca’dan oluşan jüri huzurunda yarışmalara geçildi. Sorulan 15 sorunun 13’üne doğru cevap veren Karataş ilçesinden Sultan Kozlu birinci, Feke ilçesinden Sibel Gök ikinci, Karaisalı ilçesinden Melek Yeniçeri üçüncü, İmamoğlu ilçesinden Emine Ünal dördüncü olurken, Ceyhan ilçesinden Hülya Yuka ve Çukurova ilçesinden Şenel Türkmen’de beşinciliği paylaştılar.

Yarışma sonunda Başkent Okulları İlköğretim Folklor Ekibi bir gösteri sundu. Adana Tarım İl Müdürü Fikret Coşkun, bu yarışmanın düzenlenmesinde sponsor olarak katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara teşekkür belgeleri verdi. Yarışmaya katılan altı kadın çiftçiye çeşitli ödüller verilirken ayrıca ilk üçe giren kadın çiftçilere de birer altın hediye edildi.

Kaynak: İHA