İstiklal Marşı‘nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy‘u Anma Günü

Kırıkkale‘de İstiklal Marşı‘nın kabulünün 90. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy‘u anma günü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Kültür Merkezi‘nde düzenlenen programa; Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa bir konuşma yapan Vali Hakan Yusuf Güner, Mehmet Akif Ersoy‘un, halkın derdi ile dertlenen, sevinciyle mutlu olan, memleket meselelerine kayıtsız kalamayan bir kişiliğe sahip olduğunu ifade etti.

Mehmet Akif Ersoy‘un Türk milleti için önemli şahsiyet olduğunu ifade eden Vali Güner, "Milletlerin tarihi gelişmelerinde onlara önderlik yapan, düşüncesi, dehası, ilmi, sanatı ve dini kişilikleriyle topluma yön vermiş, yapmış oldukları hizmetlerle gönüllerde iz bırakmış pek çok tarihi şahsiyetler olmuştur. Ancak bütün ömrünü bir veli sabır ve tevekkülü ile milletine adamış, mevkii, menfaati ve ikbali elinin tersiyle bir yana itelemiş, milletinin ve ülkesinin kurtuluşa ermesi, kalkınması ve yükselmesini

kendisine iş ve ülkü edinmiş ve sadece bu inancının ve halkının hizmetkarı olmuş insanların çok ender yetiştiğini biliyoruz. Türk milleti bu zenginliği bağrında taşıyan, yetiştirdiği abidevi şahsiyetlerle dünya insanlığına örnek olmuş milletlerden birisidir. Bu şahsiyetlerden birisi de hiç şüphesiz ki milletimizin gönlünde taht kuran, bugün rahmet ve saygıyla bir kez daha andığımız İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy‘dur" dedi.

Konuşmaların ardından program Mehmet Akif Ersoy‘un resimlerinden oluşan serginin gezilmesiyle devam etti. Anma programı Süleyman Demirel Anadolu Lisesi‘nin oratoryo gösterisi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin verdiği konserle sona erdi.

Kaynak: İHA