Vali Yerlikaya: Ağrı‘ya gelen kaynakları hakkaniyetli harcıyoruz

Vali Ali Yerlikaya, Ağrı‘ya gelen her kaynağı hakkaniyetli, vicdanlı ve objektif bir şekilde harcamaya özen gösterdiklerini söyledi.



İl Özel İdaresi misafirhanesinde il ve ilçelerde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, şehre gelen her kaynağı düzenli ve ölçülü kullanmaya çalıştıklarını, vatandaştan ve basın mensuplarından bu tür konuları takip etmelerini istedi. Yapılan son ihaleler ile stabilize yol yapım çalışmalarının bittiğini ve asfalta hazır hale getirildiğini vurgulayan Vali Yerlikaya, bundan sonraki süreçte yolların sıcak asfalt yapılarak bitirileceğini dile getirdi.

Yollardaki ilkbahar bakımlarını standartlara uygun yapmanın ilçe kaymakamlarının görevi olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, “Belli bir plan dahilinde yollarımızın asfaltını yapmazsak bu stabilize yolları muhafaza edemeyiz. Yolu öyle stabilize halinde bıraktığımız zaman o yol en fazla 5 sene içerisinde kar kalınlığında eriyip gidecek. Ama biz bunun üstünü tamamen asfalt ile kapatırsak bu yol 20 sene devam eder. Eğer sıcak asfalt dökersek 30 sene sağlam durur. Bu sene elimizde bulunan 25 milyon TL ile 2011 yılında bunun 7 milyon TL‘sini içme suyuna, geri kalan parayı yol için kullanacağız.‘‘ açıklamasında bulundu.

Vali Yerlikaya ayrıca son günlerde hakkındaki ‘Milletvekili adayı olacak’ şeklindeki söylentilere de sert tepki gösterdi. Kesinlikle böyle bir niyeti olmadığını açıklayan Yerlikaya, ‘‘Bunlar tamamen dedikodudan ibaret olup gıybet ve iftiradır. Ben milletvekilliğine aday değilim.‘‘ şeklinde konuştu.

Ağrı Defterdarı İzzet Patan ise halk arasında ‘Torba Yasa’ diye adlandırılan değişikliklerle ilgili bilgiler verdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Adsay da, slayt gösterimiyle Ağrı ve ilçelerinde 2010 yılında yapılan ve bu yıl yapılacak olan yatırımları ve yapılan harcamaları anlattı.

Toplantıya Vali Ali Yerlikaya, İl Özel İdaresi Genel Sekretesi Zeki Karakoç, Defterdar İzzet Patan, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aleattin Aslan ile il genelinde görev yapan ulusal ve yerel basın organlarının temsilcileri katıldı.