Ordu’da Afet ve Acil Durum Kriz Yönetim Merkezi kuruluyor

Ordu Valisi Orhan Düzgün, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde ‘Afet ve Acil Durum Kriz Yönetim Merkezi’ kurulma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti.



Afetlerin ne zaman geleceğinin belli olmadığını belirten Ordu Valisi Orhan Düzgün, “Her an hepimiz bir afetle, olağanüstü durumla karşılaşabiliriz. Devlet olarak, bu olağanüstü durumlara, savaş ve benzeri afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla daha önce Sivil Savunma Teşkilatı görevliydi. Geçtiğimiz yıldan itibaren Başbakanlık bünyesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı oluşturuldu. İllerde de Afet ve Acil Durum Müdürlükleri oluşturuldu. Bu yeni oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri, önceki Sivil Savunma Müdürlüklerine göre hem personel hem de araç-gereç bakımından çok daha donanımlı hale getirildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerindeki kadro, teknik personel bakımından oldukça zenginleştirildi. İlimizde de olası herhangi bir afete karşı hazırlıklı olmamız, vatandaşlarımızı en iyi şekilde normal hayata döndürmemiz bakımından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün çalışmalarının iyi durumda olması çok önemli.” dedi.

Ordu Valisi Düzgün, Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde ‘Afet ve Acil Durum Kriz Yönetim Merkezi’ kurulma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, “Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz bünyesinde ‘Afet ve Acil Durum Kriz Yönetim Merkezi’ oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda yer tahsisi yapıldı. Donanımları da önümüzdeki haftalarda bitmek suretiyle burayı da tam anlamıyla hizmete hazır hale getireceğiz.” diye konuştu.