19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti, olağanüstü kongrede güven tazeledi

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti, olağanüstü kongre ile güven tazeledi. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Temiz, cemiyeti her konuda ayağı yere sağlam basan bir konuma getirmek istediklerini söyledi.



Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen olağanüstü kongrede, üyelerin desteğini alan İsmail Temiz başkanlığındaki yönetim kurulu, güven tazeledi.
Yaklaşık 2 yıl önce gerçekleştirilen olağan kongredeki heyecanından bugün hiçbir şey kaybetmeden, göreve talip olduklarını belirten Temiz, kalan işleri tamamlamak için daha kararlı şekilde yola devam edeceklerinin altını çizdi.
Daha önce tapusunu aldıkları ve inşaat için projesi tamamlanan arsanın üzerine 5 katlı hizmet binasını yapmak için ciddi bir çalışma sergileyeceklerini belirten Temiz, "Cemiyetin ihtiyaçlarını karşılayacak düzenli bir gelir sağlamak, yasal olan hakların kazanımı için mücadele vereceğiz. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük illerde bulunan gazeteci dernekleri ile ulusal düzeyde örgütlenmiş bazı gazeteci dernekleri, Basın İlan Kurumu‘ndan her yıl belli oranda yüzdelik pay alıyor. Bu paydan hak ettiğimiz halde şimdilik mahrum kalıyoruz. Adil olmadığını düşünerek itirazda bulunduk. Bu hakkı elde ettiğimiz zaman hiçbir kamu kurum ve kuruluşunun desteğine ihtiyaç duymadan cemiyetimizi ekonomik anlamda ayakta tutacağız. Hatta üyelerimiz için gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bir çok projeyi bu kaynakla sağlamış olacağız." dedi.
Ayrıca Temiz, üyelerden aldığı güçle; hiçbir engele takılmadan yola devam etmek, başlanan işleri bitirmek, çeşitli gerekçelerle hayata geçirilemeyen projeleri tamamlamak için daha çok çalışacaklarını kaydetti.
Divan başkanlığını; Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Karaca‘nın yaptığı olağanüstü kongrede, salt çoğunluğun sağlanmasının ardından oylamaya geçildi. 101 üyenin katıldığı açık oylama ile İsmail Temiz yönetimi ibra edildi. 195 üyesi bulunan 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti‘nin yeni oluşan yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: İsmail Temiz, Serdar İper, Yaşar Uysal, Mehmet Hazinedar, Ercüment Mutlu, Fatih Uncu, Cüneyt Can Coşkundere, Mahmut Erdoğan, İlhan Demircioğlu, Okan Baş ve Yalçın Karataş.