Milletvekili Akcan, jandarma ile vatandaş arasında çıkan arbedenin arasında kaldı

Afyonkarahisar merkeze bağlı Beyyazı beldesindeki taş ocaklarından zarar gördüklerini ileri süren grup ile jandarma arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede sırasında olay yerine gelen MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan da olaylar arasında ka



Merkeze bağlı Beyyazı beldesi halkının taş ocaklarına yönelik olarak düzenlediği oturma eylemi, yerini arbedeye bıraktı. Taş ocaklarını işleten firmaya ait kum yüklü kamyonların beldeden geçmemesini istemeyen belde halkı, kamyonlara taş ve sopalarla saldırdı. Jandarmanın bariyer kurduğu olayda, belde halkı kamyonları taş yağmuruna tuttu.

Beyyazı Belediye Başkanı Hüseyin Kocatepe ile birlikte arbedenin yaşandığı alana giden Milletvekili Akcan, kendisini bir anda arbedenin içinde buldu. Çıkan olaylarda Akcan ve Başkan Kocatepe’nin tartaklandığını gören halk, “Ne yapıyorsunuz. O milletvekili, bakan o bakan” diye uyarılarda bulundu.

Daha sonra Akcan, olayları sakinleştirmek için halk ile konuştu. Gerekli prosedür hakkında halka bilgi aktarmaya çalışan Akcan’ın açıklamaları, halkı tatmin etmedi. Taş ocaklarından kum taşıyan kamyonların kumlarını dökmeleri halinde eylemlerine son vereceklerini belirten halkın, istediği oldu. Kamyonlar, vatandaşların yanına geldiğinde damperlerini kaldırarak, kumu boşalttı. Eylemci grup daha sonra dağıldı.