Ulaştırma Bakanı Yıldırım: İzmir-İstanbul Otoyolu yüzyılın projesi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir-İstanbul otoyolunun ‘yüzyılın projesi‘ olduğunu belirterek, "Bu yüzyılın projesi. İzmir‘in geleceğini aydınlatıyoruz." dedi. Cumhuriyet Meydanı‘nda düzenlenen İzmir-İstanbul Otoyolu İzmir ayağının temel atma törenin



‘‘İşte medeniyet bu, işte hizmet bu. İşte İzmir, işte hizmet. Proje 11 katrilyon. Şu anda Avrupa‘da bundan daha büyük bir proje yok. Avrupa‘nın en büyük projesi. Dünyanın 4. büyük projesini İzmir için yapıyoruz. Sizler için yapıyoruz. Milletimiz için yapıyoruz. Çünkü siz buna layıksınız. Bu 11 katrilyonluk projenin bir özelliği var. Bu projeyi devletin kasasından para harcamadan yapıyoruz. 6 tane firmamız var. Türk firmaları. Bir tane İtalyan ortakları var. Bunlar yapıyorlar. Bu nedir biliyor musunuz? Türkiye‘nin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Daha dün 70 cent‘e muhtaç olan bu ülke, beş kuruş harcamadan şirketleri vasıtasıyla 11 katrilyonluk yatırımı yapar hal geldiyse, bu Türkiye‘nin gücüdür. Türk milletinin gücüdür. Hepimizin bununla gurur duyması lazım."

Bakan Yıldırım, İzmir için son 8 yılda 4.5 katrilyonluk yatırım yaptıklarını, bunun 2.5 katrilyonunun ulaştırma yatırımları olduğunu, Adnan Menderes Havalimanı‘nının 2003 yılında 2.5 milyon yolcuya hizmet verdiğini, doğrudan seferlerin çok kısıtlı olduğu bilgisini verdi. Yıldırım, şimdi Türkiye‘nin 20 şehrine ve yurt dışına haftada 192 sefer yapıldığını, 1.5 asırdan sonra Türkiye‘nin en uzun şehir içi raylı sistemini İzmir Büyükşehir Belediyesi‘yle birlikte gerçekleştirdiklerini, buranın açılışının da 6 Mart‘ta Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi.