Hisarcıklıoğlu: Nusaybin Sınır Kapısı Müthiş Bir Pazar Getirir

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye‘nin Irak, Suriye ve Ortadoğu pazarlarına ulaşabilmesi için önemli imkanları olduğunu söyleyerek, ‘‘Nusaybin Sınır Kapısı müthiş bir pazar getirir‘‘ dedi. 

Nusaybin Yeni Gümrük Kapısı‘nın açılışının ardından Mardin Ticaret Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıya katılan Hisarcıklıoğlu, Mardin Yay Grand Oteli‘nde bölgenin Ticaret ve Sanayi Odaları ile Borsa Başkanları ile bir araya geldi.

Hisarcıklıoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Nusaybin Sınır Kapısı‘nın transit geçişlere açılması durumunda iç gümrüğün Nusaybin‘de kalması için  gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Mardin‘in marka bir şehir olabilmesinin birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek olabileceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ‘‘Bizim kültürümüzde çok güzel bir söz vardır. (Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta gazap vardır.) Rahmet ve bereketi görmek istiyorsan bir araya geleceksin. Peki, bu nasıl olacak? Hangi ideolojide olursa olsun Mardin diye yüreği çarparsa işte o zaman rahmet ve bereket gelir. Şehrin önde gelenlerini yatırımlara teşvik etmeniz lazım. Bizim gerek Suriye, gerek ise Irak ve Ortadoğu pazarına ulaşabilmemiz için müthiş bir imkanımız var. Nusaybin Sınır Kapısı müthiş bir pazar getirir‘‘ dedi.

-‘‘KARŞILIKSIZ ÇEK VE SENETLERDE ARTMA YOK‘‘-

Kaynak: AA