Vali Balkanlıoğlu: Afyon gelecekte söz sahibi olma imkanlarını kullanamamış

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehrin her açıdan kalkınma, gelişme ve gelecekte söz sahibi olacak imkanlara sahip olduğunu, ancak bu güne kadar bu imkanların yeterince kullanılamadığını ifade etti.



Afyonkarahisar Defterdarlığı ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından Korel Termal Otel’de düzenlenen vergi rekortmenleri ödül töreninde konuşan Balkanlıoğlu, geçmişte yaşanan bazı acı tecrübelerden dolayı insanların ortaklık kurarak iş hacimleri geliştirmekten uzak kaldıklarını söyledi. Ancak günümüzde bir araya gelen insanların çok kısa sürede büyük başarılar elde ettiğini dile getiren Balkanlıoğlu, “Herkes bir çaba içerisinde. Eğer insanlarımız ekonomik olarak güçlü olabilirse, dünya ölçülerinde rekabet edebilen markalar oluşturabilirse, iş adamlarımızın, bilim adamlarımızın sayısı ne kadar artarsa biz de ülke olarak o kadar güçlü oluruz.” dedi.

Balkanlıoğlu, Türkiye’nin kalkınması, gelişmesi, ülke insanlarının dünya üzerinde saygın bir yere ulaşması, gerek paranın gerekse Türk pasaportunun güçlü olmasının tamamının ülkenin gelir ve kazanç bakımından güçlü olmasına bağlı olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, “Kalkınmış ülkeler arasında yer alabilirsek her yerde sözümüz geçer. Bugün az gelişmiş ülkelere baktığınız zaman her ne kadar yer altı kaynakları varsa da araştırma geliştirme ve eğitime önem vermedikleri için, demokrasiyi de yeterince içselleştiremediklerinden başları belada. Bunların hepsi de bizim dost ve kardeş ülkelerimiz. Din kardeşimiz olan ülkeler. Yüzlercesi hatta binlercesi ölümle burun buruna.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından vergi rekortmenlerine ödülleri ve plaketleri takdim edildi. 2009 yılı gayrimenkul sermaye iradı vergi rekortmeni Mustafa Sabri Genelioğlu, kurumlar vergisi rekortmeni Şuayp Demirel ve gelir vergisi rekortmeni Feride Kırlıoğlu’nun eşi Süleyman Kırlıoğlu’na ödül ve plaketini Vali Balkanlıoğlu verdi.
Gayrimenkul sermaye iradı vergisi ikincisi Emine Şen, kurumlar vergisi ikincisi Salim Pancar, gelir vergisi ikincisi Mehmet Çakmak ve basit usul ikincisi Fatih Beytür ödül ve plaketini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım’ın elinden aldı.
Gayrimenkul sermaye iradı vergisi üçüncüsü Cemal Kadaifçioğlu, kurumlar vergisi üçüncüsü Afyon Jeotermal AŞ (AFJET) Genel Müdür Yusuf Ulutürk, gelir vergisi üçüncüsü Salim Pancar ve basit usul vergisi üçüncüsü Muammer Aydın’a da ödül ve plaketini Belediye Başkanı Burhanettin Çoban takdim etti.