Oda TV baskını Beyaz TV'de masaya yatırıldı

Beyaz TV'nin beğenilerek izlenen programı 4 Kadın 1 Erkek, dün akşam yayınlanan yeni bölümüyle yine izleyenleri ekranları başına kilitledi. Oda TV baskınının gündeme geldiği programa Sevilay Yükselir ve Nuriye Atabey arasında yaşanan tartışma damgasını vurdu.

Oda TV baskını Beyaz TV'de masaya yatırıldı
Sevilay Yükselir, Serpil Yılmaz, Hilal Kaplan ve Nuriye Atabey’in hazırlayıp tartışmacı olarak takıldıkları “4 kadın 1 Erkek” programına bu hafta, yaptığı haberlerle adından sıkça söz ettiren Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu konuk oldu. Programda son günlerde Türkiye gündemine damga vuran “Oda TV baskını” masaya yatırıldı.

Yapılan baskının haklı olduğunu savunan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Oda TV baskınının neden yapıldığını anlamak için son 1 yıl içinde haberlerin nasıl manipüle edilerek verildiğini gözlemlemek gerektiğini söyledi…

BASKINLAR 21.YÜZYILIN TÜRKİYE’SİNE YAKIŞMIYOR

Oda TV’yi neredeyse hiç takip etmediğini belirten gazeteci Nuriye Atabey ise; “Oda TV’nin sahibi Soner Yançın'ı tanımam, belki cahilliğimdendir ama kitaplarını bile okumadım… Türk Basın Tarihi’nin önemli isimleri Uğur Mumcu, Abdi İpekçi ve Ahmet Taner Kışlalı benim Siyasal’dan hocamdı… Bu insanlar öldürüldü… Bugün yanşan süreç 21. yüzyılın Türkiye’sine yakışmıyor” dedi…

Basın özgürlüğünün önemine değinen Atabey, sözlerine şöyle devam etti; “Sayın Baransu, Ümraniye soruşturmasıyla başlayan Ergenekon soruşturması sizin balyoz haberlerini yayınladığınızda devam ediyordu dolayısıyla Ergenekon’u manipüle etmeye çalışan gazeteciler veya bir grup sizin bu haberleri yayınlamanızı engelleyebildi mi? Konuyla ABD büyükelçisi basın özgürlüğünü savunan açıklamalar yaptı ancak büyükelçinin acemi olduğu söylendi… ABD büyükelçisinin acemi olmasına imkân yok…”

Oda TV baskınıyla ilgili önemli delillerin olduğunu savunan Mehmet Baransu ise “Haberlerin ve sürecin yönlendirilmesiyle ilgili bir plan hazırlanması bir gazetecilik faaliyeti midir?” diye sordu…

TETİKÇİLİN ADI NE ZAMAN GAZETECİLİK OLDU

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın ve arkadaşlarının gazetecilik zihniyetlerinin sorgulanması gerektiğini söyleyen Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, gazetecilik meslek ilkelerini sıraladı ve kişilerin özel hayatlarıyla ilgili haber yapmanın bu ilkelerle çeliştiğini vurguladı.

Kendisinin hedef olarak gösterilmesinin nedenleri olduğunu söyleyen Yükselir, Soner Yalçın’ın yaptığının gazetecilik olmadığını söyledi.

Bunun üzerine söze giren Nuriye Atabey, “Uğur Mumcu ve Abdi İpekçi’nin yazdıklarını herkes beğeniyor muydu? Ama susturuldular” diyerek Sabah Gazetesi yazarı Yükselir’e çıkıştı…

Atabey’in bu sorusunu “zeminsiz” olarak değerlendiren Yükselir, “Tetikçiliğin adı ne zaman gazetecilik oldu” dedi… Programda yaşanan bu gergin anlar, Sevilay Yükselir ile Nuriye Atabey arasında hararetli tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

BEYAZ GAZETE