Türk Telekom 500 yeni güneş enerjili santral inşa ediyor

Türk Telekom'dan geleceğe dönük yatırım girişimlerinde yeni bir gelişme yaşandı. 500 yeni güneş enerjili santral inşa ediyor.

Türk Telekom 500 yeni güneş enerjili santral inşa ediyor
Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedefleyen Türk Telekom bu yolda attığı adımlara bir yenisini daha ekliyor.

Halihazırda sahip olduğu güneş enerjisi panelleri ile 47 il dahilinde yer alan toplamda 700 santrali güneş enerjisi ile çalıştıran Türk Telekom, içinde bulunduğumuz 2011 yılı içerisinde de bu mevcut panellerine 500 tane daha ekleyeceğini ve bu sayede güneş enerjisi ile çalışan santral sayısını 1200'e çıkartacağını duyurdu. Güneş enerjisi panellerini ilk kez 1992 yılında kullanmaya başlayan Türk Telekom böylece güneş enerjisine geçireceği bu 500 yeni santralle birlikte, yılda 864.000 Kwh elektriği -ki bu ortalama 400 ailenin yıllık elektrik kullanımına karşılık geliyor- güneş enerjisinden üretmiş olacak.

Türk Telekom'un güneş enerjisi kullanımı haricinde diğer çevre dostu uygulamaları arasında, uçuş ve zaman tasarrufu sağlayan ve aynı odadaymış gibi görüntülü görüşme olanağı sunan telepresence'ı, müşteri taleplerini akıllı telefonlar ile takip ederek zaman ve kağıt tasarrufu sağlanmasını ve yapısındaki delikler sayesinde %25 oranında mürekkep tasarrufu sağlayan Ecofont sistemi gibi sürdürülebilir yenilikleri sayabiliriz.

Türk Telekom Operasyon Başkan Vekili Memet Atalay konuyla ilgili açıklamasında özetle şunları söylüyor:

Karbon salınımımızı düşürme hedefiyle iş süreçlerimizi kademeli olarak daha az enerji kullanmak veya yenilebilir doğal enerji kaynaklarından faydalanmak üzere yeniliyoruz. Güneş enerjisi panelleri kullanımı da bu yöndeki uygulamalarımızın en çarpıcı örneklerinden biri. Paneller sayesinde sistemlerimizdeki faaliyetlerimiz giderek daha verimli hale geliyor. Önümüzdeki dönemde santrallerimizin sayısını daha da artırırken, ülkemizde yenilenebilir kaynakların kullanımı konusunda örneklerin çoğalmasını bekliyoruz.