Toplum polisi vatandaşın derdini dinliyor

Bazı illerde pilot olarak hayata geçirilen ‘Toplum Destekli Polis Uygulaması‘ 2011 yılı başından itibaren tüm illerde ve nüfusu 30 binin üzerindeki ilçelerde uygulanmaya başladı.



Yaklaşık 2 ay önce Niğde‘nin Bor ilçesinde Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine başlayan ‘Toplum Destekli Polis Uygulaması‘ ilçede polisin gülen yüzü oldu. Toplum Destekli Polis, Bor’da 2 ay gibi kısa sürede 2 bin kişi ile yüz yüze görüştü, 500 öğrenciye zararlı alışkanlıklar konusunda eğitim verdi, 150 esnafın kapısını çalarak sıkıntılarını dinledi.

Toplum Destekli Polis ekonomik durumu iyi olmayan 10 aileye düzenli olarak gıda ve giyim yardımı, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ayakkabı yardımı yaptı. Polis ayrıca yaptığı ziyaretlerle vatandaşların sorunlarını ve taleplerini aylık raporlar halinde gerekli mercilere iletti.

Esnaf, polisin gülen yüzünü görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. Vatandaşlar, ‘Toplum Destekli Polis Uygulaması‘nı Bor’da uygulamaya geçiren Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin ve Bor İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’a teşekkür etti.