Medvedev liderlerle Soçi‘de görüştü; işsizlik sorununa çözüm istedi

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Duma‘da yer alan siyasi partilerin liderleri ile Soçi‘de görüştü. İşsizlik konusunda destek isteyen Medvedev, ekonomik krizin geride kalmasına rağmen işsizlik sorununun halen komplike olarak sürdüğü uyarısında bulundu



Federal İstatistik Ajansı‘nın geçen hafta açıkladığı verilere göre Rusya‘da işsizlik yüzde 7,5‘a geriledi. 2010‘da işsizlik yüzde 8,4‘e kadar yükselmişti. Ajansın verilerine göre Rusya‘da halen 5,6 milyon işsiz var. Hükümetin işsizlikle mücadelede görevini yapmaya çalıştığına işaret eden Rusya lideri dah önce yaptığı değerlendirmede de, "5 milyonun üzerinde vatandaşımızın iş aradığını unutmayalım." dedi.

Medvedev‘in Soçi‘de gerçekleştirdiği liderler zirvesine iktidar partisi Birleşik Rusya lideri Boris Grizlov, Komunist Parti lideri Gennadi Zyuganov, Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski ve Adaletli Rusya lideri Sergey Mironov katıldı.

Rusya lideri sadece Birleşik Rusya değil, tüm siyasi partilerin işçi haklarını savunmalarını ve işsizlikle mücadelede destek olmalarını talep etti. Medvedev liderlere yıl sonunda yapılacak parlamento seçimleri ve gelecek yıl yapılacak Devlet Başkanlığı seçimlerinde adil ve hakkaniyetli olması için çalışacakları sözünü verdi.

ÇEÇENİSTAN İÇİN KADİROV YENİDEN ÖNERİLDİ
Görüşmede Birleşik Rusya Çeçenistan ve Ulyanovsk bölgeleri için de adaylarını Medvedev‘e sundu. Birleşik Rusya, Çeçenistan için Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov‘un dışında Grozni Belediye Başkanı Muslim Kuçiyev ve Grozni Bölgesi Başkanı Şaid Jamaldayev‘i de aday gösterdi.

Kadirov‘un yeni dönem için Kremlin tarafından atanması bekleniyor. 2007‘de göreve gelen Kadirov‘un görev süresi Nisan ayında sona eriyor. Ulyanovsk bölgesi için de 2004‘den bu yana görevde bulunan Sergey Morozov‘un da yeniden koltuğuna oturacağı öngörülüyor.