Çete, her şey dahil dinlemeyi 2 bin 500 TL’ye yapmış

Antalya polisi tarafından çökertilen, yasa dışı telefon ve ortam dinlemesi yapan çetenin dinleme, takip ve görüntüleme işlemlerini tarifeye bağladığı ortaya çıktı. İçerisinde dinleme, görüntüleme, araç takip, SMS ve elektronik postayla bilgilendirmenin ye



Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri tarafından çökertilen yasa dinleme yapan zanlıların sorguları tamamlandı. Adliyeye sevk edilen çetenin çalışma yönteminin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. 15 ayrı ilde faaliyet gösteren çetenin telefon dinlemelerini tarifeye bağladığı öğrenildi. Antalya’yı takip grubunun merkezi, İstanbul’u da dinleme merkezi olarak kullanan çetenin, SMS takibi için 350 TL aldığı belirlendi. Çete tarafından hazırlanan tarifeye göre SMS ve ortam dinlemesi 600 TL; SMS, ortam ve telefon dinlemesi bin 500 TL; haftalık fiziki takip 600 TL; GPRS ile araç takip bin 500 TL olarak fiyatlandırılmış. Çetenin ayrıca içerisinde telefon ve ortam dinlemesi, fiziki takip, SMS takibi ve görüntülemenin yer aldığı her şey dahil paketini de 2 bin 500 TL’ye yaptığı belirtildi.

Operasyonda çete lideri olduğu iddia edilen E.Ö. ile birlikte biri emekli astsubay 10 kişi gözaltına alınmıştı. Özel hayatı ihlal ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 52 kişi şüpheli sıfatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Çetenin dinleme yapmak için program geliştirdiği ve bunu internet üzerinden sattığı belirlenmişti.