Fenerbahçe Kayserispor (Fenerbahçe Kayseri) - maçın golleri izle

Fenerbahçe Kayserispor (Fenerbahçe Kayseri) - maçın golleri izle. Fenerbahçe Kayserispor (Fenerbahçe Kayseri) - maçın golleri izleyin. Fenerbahçe Kayserispor (Fenerbahçe Kayseri) - maçın golleri izlemek için tıklayınız. İşte Fenerbahçe Kayserispor (Fenerbahçe Kayseri) - maçın golleri izle...

Fenerbahçe ligde en önemli virajı geçti.. Kayserispor'la 21. haftanın açılış maçı, adeta düğüm gibiydi.. Sarı lacivertliler Bursaspor'u geçebilecek miydi ? Bu sorulara yanıt iki devrede atılan gollerle verildi, Sevgililer Günü'nde Fenerbahçeliler'e en büyük hediye geldi..

Fenerbahçe Kayserispor (Fenerbahçe Kayseri) - maçın golleri izleMAÇIN KARELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe Kayserispor (Fenerbahçe Kayseri) - maçın golleri izleMAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ


İstanbul’da soğuk bir kış akşamı.. Sevgililer için önemli bir gece.. Futbol aşıkları için de öyle elbette.. İkisini bir arada yaşayanlar, Sevgililer Günü’nde, sevgilileriyle Şükrü Saracoğlu’nda buluşuyor..

7’den 70’e Fenerbahçeliler futboldaki aşklarıyla bir araya geliyor.. Fenerbahçe takımı da öyle.. “Bitmez tükenmez aşkımız” yazılı bir pankartla sahaya çıkıyor Fenerbahçeli futbolcular ve “Tek aşkım Kanarya” diyen taraftarlarına kırmızı güllerle ilanı aşk ediyorlar.. Tam bir aşk gecesi..
Kayserispor’un aşıkları da kendilerine ayrılan tribünde aşklarına seslerini duyurmaya çalışıyor..
Bu arada Sevgililer Günü nedeniyle tribünlerde evlilik teklifleri çoğunlukta, ancak kandil mesajları da unutulmamış.

Tribünlerdeki bu heyecanın dışında asıl heyecanın nedeni Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın en önemli maçına şahitlik edecek olmak.. Zirve hedefine çok yaklaşan Fenerbahçe, 3 puan alırsa Bursaspor’u geçecek ve ligde 2. Sıraya ulaşacak.. Kayserispor ise kazanırsa Fenerbahçe’yle puanları eşitleyecek. Şampiyonluk yolunda 6 puanlık bir maç var kısacası..

Troisi, Ömer Şişmanoğlu, Cangele, Mehmet Eren, Souleymanou gibi isimlerinden yoksun olan Kayserispor’a rağmen Fenerbahçe’de bir tek Emre Belözoğlu sakatlığı nedeniyle kadroda yok. Gökhan Gönül ve Selçuk da cezaları bittiği için sahada. Emre’nin yerine Özer’i seçen Aykut Kocaman ofansif bir kadro yapmış. Kanatlarda Santos - Dia, Gökhan Gönül - Özer var. Mehmet Topuz ortada..

Son dönemde hakemliğinden çok Beşiktaşlılığı ile konuşulan Fırat Aydınus’un ilk düdüğü ile Kayserispor maça başlıyor. Ama Fenerbahçe maça hızlı başlayan taraf.. Zaten ilk yarının özeti şu; Fenerbahçe’den erken gol, sürekli baskı, Kayserispor’dan ise Ambarat ile ayakta kalma çabası.

Maçın 2. Dakikasında Serdar Kesimal Niang’ı düşürdü ve erken bir sarı kart gördü.. Alex frikikte aşırttı ama top üst ağlarda kaldı…

3. dakikada gol geldi.. Eski takımı Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de ilk kez forma giyen Volkan Babacan’ın kısa düşen topu ile yaptığı büyük hatayı Fenerbahçe affetmedi.. Özer topu kaptı, sağındaki Mehmet Topuz’a pasını verdi, son haftaların formda ismi Topuz ceza alanındaki Niang’a “al da at” dedi ve Senegalli yıldız takımını 1-0 öne geçirdi.

Kayserispor 13. dakikada ilk kez tehlike yarattı.. Amrabat ceza sahasına derin pasla sağdan girdi, açısını düzeltip şut şansı buldu ama arka direkteki Zaleyata’yı düşündü, bu tehlikeli vuruşta top süzüle süzüle herkesin arasında geçip yandan auta gitti.

19. dakikada atak Dia’nın Ambarat’tan kaptığı topla başladı, sonrasında kazanılan kornerde Alex ortaladı, Lugano’nun indirdiği topu Mehmet sağdan doldurdu, ceza sahasında boşta kalan topa Alex sert vurdu ancak top az farkla yandan auta gitti. 24. dakikada Dia çok şık hareketlerle ceza alanındaki üst üste iki çalımını şutla süsledi ama bu vuruş iyi olmadı ve meşin yuvarlak üstten auta gitti.

25. dakikadan sonrasında Fenerbahçe’nin istediği tempoda süren ve ilk yarı sonuna kadar giden bir maç izlendi.. Akılda kalanlar ise şöyleydi; 31. dakikada Kayserisporlu Santana bir sakatlık yaşadı ve yerini erken bir değişiklikle Semih’e bıraktı. 41. dakikada Santos sol çaprazdan sert vurdu, Volkan Babacan topu iki hamlede kontrol etti. 44’te Niang sağ kanatta 2 oyuncu geçince heyecan yarattı ancak ortasında topu Volkan’a bıraktı.. 45’te Dia soldan ortaladı, Özer ceza yayında vuracakken yerde kaldı, Aydınus penaltı beklentileri arasında oyunu devam ettirdi ve 1 dakika sonra devrenin son düdüğünü çaldı..

İkinci yarıya da Fenerbahçe baskılı başladı.. Hücum gücüne takviye yapan Şota, ikinci değişikliğini 57’de yaptı ve etkisiz kalan Zalayeta’nın yerine Emir Kujovic’i sahaya sürdü.

Zaman zaman iki takım adına da gelişen atakların sonuç verdiği dakika 60 oldu. Alex'in soldan kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Lugano'nun kafa vuruşunu Volkan kale içine tokatladı ancak fark ikiye çıktı.. Böylece defansta olduğu kadar yan toplarda da klasını konuşturan Uruguaylı bu sezonki 5. golünü kaydetti.

Golden hemen sonra Fenerbahçe’de Kocaman ilk hamlesini Baroni’yi oyuna sokup Issiar Dia’yı alarak gerçekleştirdi. Bu değişiklikle Topuz sağ kanada, Baroni ortaya geçti.. 68’de Kujovic, Ziani ile verkaça girdi. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluştu ve vurdu, bu şut üstten auta çıktı. 76’da ise Semih Şentürk, Özer’in yerine oyuna girince, Niang sola geçti.

Son dakikalarda Kayserispor risk aldı ve maç heyecanlandı. Fenerbahçe her boş geçilen Kayserispor atağının ardından hızla yarı alanı geçip şanslar buldu ancak değerlendiremedi.

83'te Kayserispor çok net bir pozisyonu değerlendiremedi. Ceza sahası içinde topla buluşan Semih önünde yuvarlanan topa vuramadı ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı..

Aynı dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında ise Alex'in pasıyla soldan hareketlenen ve hızla ceza alanına giren Niang, topu Semih'e çıkaramayınca sarı-lacivertliler önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.

Sarı lacivertli ekip farkı açamasa da büyük bir sınavdan 3 puan alarak, şampiyonluk yolunda en önemli virajlardan birini döndü. Karanya aynı zamanda galibiyet serisini de sürdürdü ve Trabzonspor'la arasındaki puan farkını 2'ye indirdi.

FENERBAHÇE: 2 - KAYSERİSPOR: 0

Stat
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler
Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Orkun Aktaş

Fenerbahçe
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos, Özer (Dk. 76 Semih), Mehmet Topuz (Dk. 89 Bekir ?), Selçuk, Dia (Dk. 61 Cristian), Alex, Niang

Kayserispor
Volkan Babacan, Hamza, Serdar, Amisulashvili, Hasan Ali, Amrabat, Selim Teber, Abdullah, Santana x (Dk. 32 Semih), Karım Ziani, Zalayeta(Dk. 55 Kujovic)

Goller
Dk. 3 Niang, Dk. 60 Lugano (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar
Dk. 2 Serdar, Dk. 53 Hamza, Dk. 84 Semih (Kayserispor), Dk. 58 Andre Santos, Dk. 90 artı 2 Bekir (Fenerbahçe)