İZKA‘dan turizm sektörüne büyük destek

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir ve Ege turizminin gelişmesine katkıda bulunacak projelere verdiği desteği sürdürüyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün öncülüğünde turizm yatırımcıları, yöneticileri ve meslek örgütü temsilcilerinden oluşan katılımcıla



Toplantılarda, KOBİ Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı’nca, KOBİ statüsündeki turizm işletmelerine verilecek desteklerle ilgili, İzmir Kuzey Hizmet Müdürlüğü KOBİ uzmanları, verdikleri desteklerle ilgili ve İZKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Serkan Gümüş de İZKA tarafından turizm sektörüne sağlanacak desteklerle ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.
Sunuma, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler ile turizm sektöründe faaliyet gösteren otel ve işletme sahipleri ile yöneticileri yoğun ilgi gösterdi.

İZKA Program Yönetim Birimi Uzmanı Serkan Gümüş, ajans tarafından turizm sektörüne sağlanacak destekler ve projelendirme konusunda katılımcıları bilgilendirdi; İZKA’nın, “Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Mali Destek Programının Amaç ve Öncelikleri” hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu.
Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Mali Destek Programı‘nın özel amacının, İzmir’de sağlık, kent, kültür, alternatif deniz turizmi ve eko-turizmde yenilikçiliğin geliştirilmesi ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesi olduğunu vurgulayan Serkan Gümüş, “İzmir’de, butik otelciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını, deniz turizminin kitle turizmi dışındaki, özellikle orta ve yüksek gelir düzeyine sahip turistlere yönelik türlerinin (deniz sporları, yat turizmi, mavi tur, kruvaziyer turizmi gibi) çeşitlendirilmesi ve sağlık turizmine yönelik jeotermal kaynak kullanımının yaygınlaştırılmasını, kültür turizmi ve eko-turizme yönelik olanakların artırılmasını öncelikli hedefler olarak belirledik ve bu çerçevede 12 milyon TL destek vereceğiz. Son başvuru tarihimiz 25 Mart" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri de İzmir’in zengin tarihi, kültürel değerlerinin, marka kent yaklaşımıyla yeniden canlandırılmasının ve uluslararası etkin tanıtım ayağının oluşturulmasının önemine dikkat çekti.