Siirt'te Köydes Projeleri Masaya Yatırıldı

Siirt merkez ve ilçelerinde uygulanan KÖYDES projeleri, Vali Musa Çolak`ın başkanlığında düzenlenen toplantıda ele alındı.

Siirt'te Köydes Projeleri Masaya Yatırıldı
Valilikte düzenlenen toplantıya, Vali Musa Çolak, Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, ilçe kaymakamları ve diğer yetkililer katıldı. Bu yıl KÖYDES projeleri için 12 milyon 500 bin TL ödenek sağlandığını belirten Vali Çolak, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük kalkınma projelerinden olan KÖYDES Programı kapsamında köy ve mezralarımız medeniyetin nimetlerinden faydalanıyorlar. Yolu ve içme suyu olmayan yerleşim birimimiz kalmadı. Son zamanlarda altyapı çalışmalarına vekalitenin yükseltilmesi için ağırlık veriyoruz. Yapılan tüm çalışmaların kalitesini kontrollerimiz aracılığıyla denetliyoruz. Amacımız vatandaşımızın refahını ve yaşam standartlarını yükseltmektir. Vatandaş odaklı yönetim anlayışıyla hizmetlerimizi yürütüyoruz. Halkımızın huzuru, mutluluğu ve refahı için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Hükümetimiz köylerimizin altyapılarının iyileştirilmesi için büyük kaynaklar aktarıyor. 2011 yılı için köy ve mezralarımızın yol, su, kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları için12 milyon 500 bin TL ödenek aktarıldı" dedi. Tahsis edilen ödeneklerin 2011 mali yılın sonuna kadar tamamlanmasını isteyen Çolak, "Bu yılın başında ilçelere aktardığımız ödenekleri, mali yıl sonuna kadar hizmete çevirmenizi özellikle istiyorum. Ancak bu şekilde gelişmiş illerle olan aramızdaki mesafeyi kapatırız" diye konuştu

Daha sonra kaymakamlar, sırasıyla köy ve mezralarda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Uygulamada karşılaştıkları sorunları Vali Çolak`a ileten kaymakamlar, sorunların çözümünde yardım istediler.
Kaynak: İHA