Zenbilci: Türkçe’nin Kullanımı İçin Verilen Mücadeleyi Destekliyorum

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Türkçe kelimelerin kullanımının yozlaştığı bir dönemde, milli eğitim camiası içinde Türkçe kelimelerin kullanımı için yapılan mücadelenin bir erdem olduğunu belirterek bu tür çalışmaları desteklediğini söyledi.

Zenbilci: Türkçe’nin Kullanımı İçin Verilen Mücadeleyi Destekliyorum

Başkan Zenbilci, 75. Yıl Anadolu Lisesi Müdürü Ali Ataş ve okulun Türkçeyi Güzel Kullanma ve Yaygınlaştırma grubunu kabulünde, Türkçe kullanımı konusunda gösterilen çabaları ve belediyenin yapmış olduğu çalışmaları değerlendirdi.
Başkan Zenbilci, Sarıçam Belediyesi olarak Belediye Meclisinin ilk aldığı kararlardan birisinin Türkçe kullanımı ve tabelaların yabancı kelimelerden arındırılması yönünde olduğunu kaydetti. Okul müdürü ve öğrencilerin ziyaretlerinin kendisini duygulandırdığını belirten Başkan Zenbilci şunları söyledi: “Özellikle dilimizin bozulmaya yüz tuttuğu bugünlerde radyo programı yapan, televizyonda müzik ve eğlence programı yapan arkadaşlarımızın dillerimizi uçuk kaçık şekle sokuyorlar. Gençlerin kendi öz dillerini veya kelimelerini kullanma yerine taklitlerinin veya uyduruk halini kullandığı bir dönemde, kendi gençlerine ve diline sahip çıkan adı milli eğitim olan sistemin içinde bunun mücadelesini vermek bugün erdemliliktir. Bu noktadan dolayı güzel Türkçe konuşmaya destek veren, eğitimcisinden öğrencisini ve esnafına kadar herkesi destekliyorum. Kendi Türkçe dilimizi kullanmak artık ayrıcalık haline geldi. Gençleri yürekten kutluyorum. Sarıçam Belediyesi her zaman bunun arkasında. 75. Yıl Anadolu Lisesinin tüm öğretmen ve öğrencilerini kutluyorum.”
Okul Müdürü Ali Ataş ise İnsan topluluğunu millet yapan en önemli öğenin dil olduğuna dikkat çekerek, “Aslında milletleri millet yapan kültürü genç kuşaklara aktaran ve öğreten, aktaran dildir. Bu anlamda başkanımızın bütün çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Esnaf kesiminin internet cafe olarak atlandırdığı bir dönemde başkanımız internet evi olarak tabelaya Türkçe yazdırması bizim dikkatimizi çekiyor. Bu güzel çalışmayı yerinde görmek için bizim okul olarak Türkçeyi Güzel Kullanma ve Yaygınlaştırma grubunun da ilgi alına girdiği için bu güzel çalışmayı yerinde görelim istedik. Başkanımıza teşekkür edelim diye düşündük. İnşallah bu çalışmaları Adana ve Türkiye geneline de yayar. Bu anlamda ülkemizde ciddi sıkıntılar var. Zaman zaman yabancı bir ülkeye geldiğimiz hissine kapıldığımız dönemler oldu. Tekrardan bir derlenme ve toparlanma dönemine girilerek dilimize gereken önem verilir.” dedi.