Selçuk Üniversitesi Mevlana’nın Felsefesiyle Yönetilecek

Selçuk Üniversitesi’nde ‘Mevlana’ dönemi… Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ataması yeni yapılan Rektör Prof.

Selçuk Üniversitesi Mevlana’nın Felsefesiyle Yönetilecek
Dr. Hakkı Gökbel, üniversiteyi Mevlana’nın felsefesiyle yöneteceğini belirtti.

Huzursuz bir ortamın pek çok sorunu beraberinde getireceğini anlatan Gökbel, “Hz. Mevlana’nın sevgi ve hoşgörü havasını üniversitemize yansıtacağız. Yüzümüzde gülümseme, içimizde sevgi hiç eksik olmayacak. Sevginin gücüyle de üniversitemizi en iyiler arasına taşıyacağız.” dedi.
Mevlana’nın “Tapımızda (yolumuzda) riyazat yok; burada hep lütuf var, bağış var. Hep sevgi, hep gönül alış, hep aşk, hep huzur var burada.” sözüne atıfta bulunan Gökbel, şunları ifade etti:
“Burada anlatılan ‘huzur ve sevginin’ üniversitemizden eksik olmaması için elimden geleni yapacağım. Aynı kurumda kader birliği yapmış aydın insanların, hangi sebeple olursa olsun, birbirlerinin kalbinde onarılmayacak yaralar açacak söylemlere girmemesi gerektiğine kanaat getiriyorum. Bütün öğretim elemanlarımızın, diğer çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin kendilerini her türlü endişeden uzak, tam bir huzur ortamı içinde hissetmelerine imkan tanıyacağım.”

“İLK 500’ KAPISINI SEVGİYLE AÇACAK”
Rektör Gökbel, dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasında Türkiye`den beş üniversitenin olduğunu belirterek, “Hedefimiz; Selçuk Üniversitesi’ni en iyi 500 arasına yerleştirebilmek. İlk 500’ün kapısını içimizdeki sevgi ile açacağız. Sevginin önünde kimse duramaz. Üniversitemizin akademisyen ve öğrenci kalitesi, teknik altyapısı ve maddi imkânları bu hedefi yakalamaya yeter.” ifadelerini kullandı.