Omv’nin Çevrim Santraline Geçici Durdurma

Orta ve Doğu Avrupa’nın lider enerji grubu OMV’nin Samsun’un Terme ilçesine bağlı Kozluk beldesinde kurulumunu devam ettirdiği OMV Samsun Elektrik AŞ’ye ait Samsun Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin yapımı Danıştay tarafından ikinci bir karar alınana kadar durduruldu.

Omv’nin Çevrim Santraline Geçici Durdurma

Danıştay 13. Dairesi`nce yürütmenin durdurulması, “Karar ve davalı idarece dava dosyasına sunulan bilgi ve belgeler dikkate alınarak, OMV Samsun Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ’ye lisans verilmesi kararına konu üretim tesisinin kurulacağı yer (Çarşamba/Samsun) ile 25.04.2008 tarih EÜ/1583-5/1149 sayılı üretim lisansının özel hükümler bölümünde belirtilen üretim tesisinin kurulacağı yer (Terme/Samsun) konusundaki farklılığın araştırılmasına yönelik verilen Dairemizin 14.10.2011 tarih ve 2011/1756 sayılı ara kararı cevapları alındıktan veya cevap süreleri geçtikten sonra bu konuda yeniden bir karar verilinceye kadar yürütülmesinin durdurulmasına, 14.10.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.” şeklinde duyuruldu.

Konuyla ilgili OMV yetkililerince yapılan yazılı açıklamada ise “OMV önemli bir uluslararası yatırımcı olarak, Türkiye’deki yatırımlarına büyük önem vermektedir. OMV Samsun Elektrik AŞ, yaklaşık 600 milyon euroluk santral yatırımı sürecinde tüm faaliyetlerini yasal gerekliliklere uygun olarak yürütmektedir. Bu bağlamda, Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 3’ünü karşılayacak son derece önemli bir proje olan OMV Samsun Elektrik Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ile ilgili çalışmalarımızı mevzuatın tanıdığı hak ve sorumluluklar çerçevesinde sürdürmeye devam edeceğiz." denildi.