Herford Belediyesi, Manavgat'ın Tanıtımı İçin Kültür Evi Açıyor

Almanya`nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Herford Belediyesi, turizm şehrinin Almanya`da tanıtımı için kardeş şehirleri adına kültür evi açacak.

Herford Belediyesi, Manavgat'ın Tanıtımı İçin Kültür Evi Açıyor

Herford Belediye Başkan Yardımcısı Hans Zedler, yaptığı açıklamada, Türk-Alman dostluğunu pekiştirmek için kardeş şehirleri adına Manavgat Kültür Evi ismi ile kültür merkezi açacaklarını bildirdi. Açacakları kültür evinde başta Kuzey Ren Westfalya Eyaleti ve Almanya genelinde tanıtım yapacaklarını belirten Zedler, kültür evi açımına Herford Belediye Başkanı Bruno Wollbink`inde tam destek verdiğini kaydetti.
65 bin nüfuslu Herford`ta 5 bin 700 Türk`ün yaşadığını aktaran Zedler, açılacak kültür evi ile Manavgat`ın yemek, müzik, giysi, folklor, sanat ve kültürel etkinliklerin tanıtımının yapılacağını söyledi. Şehirlerinde 21 farklı ülkeden vatandaşın yerleşik yaşadığını kaydeden Zedler, başkanları Bruno Wollbink`in toplumsal kaynaşmayı Herford Entegrasyon Evi`nde yaptığı haftalık toplantılarla sağladığını ifade etti. Zedler, "Türk-Alman dostluğunu pekiştirmek için kardeş şehrimiz adına kültür evi açacağız. Kültür evi açılması ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Kültür evinde Manavgat`ı tanıtacağız." açıklamasını yaptı.