Giresun Belediyesi'ne Baz İstasyonu Eleştirisi

Memur Sen`e bağlı Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, kentin bazı noktalarına dikilen baz istasyonları olduğu iddia edilen direklerin üzerinde Giresun Belediyesi`nin amblemlerinin yer almasını eleştirerek, "Belediye, Giresun halkının sağlığıyla mı oynuyor?" dedi.


Süral, yaptığı açıklamada, son günlerde Giresun`un özellikle sahil kesiminde belediyenin de amblemlerinin yer aldığı direklerin konulmaya başladığını belirtti. Sendika üyelerinden bu direklerin baz istasyonu olduğu yönünde yoğun şikayetler aldıklarını vurgulayan Süral, yaptıklar araştırmalar sonucu belediyenin amblemlerinin de bulunduğu bu direklerin baz istasyonu olduğu yönünde bazı duyumlar aldıklarını kaydetti.

Kerim Süral, son dönemlerde halkın tepkileri üzerine GSM şirketlerince baz istasyonlarının değişik şekillerde gizlenmeye başladığına işaret etti. Direk süsü verilen baz istasyonlarının üzerlerinde, Giresun Belediyesi`nin ambleminin bulunduğuna dikkat çeken Süral, bu durumu eleştirerek, "Halkın sağlığıyla oynanmamalıdır." ifadesini kullandı.
Giresun halkının baz istasyonları nedeniyle kanser tehdidi altında bulunduğunu iddia eden Süral, açıklamasında şunları dile getirdi: "Baz istasyonları öncelikle dağ, tepe ve evlerin üzerlerinde çıplak bir biçimde kurulmaktaydı. Bunlar dahi halk arasında çeşitli tartışmalara sebep oluyordu. Sonucunda herkes buranın ne olduğunu nelere zararı olduğunu bilmekte ve buna göre tedbirlerini almaktadır. Baz istasyonları bilindiği üzere `radyasyon` yayma konusunda yakınlığı ve frekans şiddeti yönünden etkili olduğu kuvvetle muhtemeldir. Şimdi bu kamufle olan baz istasyonlarının yanında ikamet eden vatandaşlarımızın içinde kansere yatkın immün sistemi bozuk olan insanlar direkt olarak radyasyona maruz kalacakları aşikardır. Evet, buraları istediğiniz gibi tepe tepe kullanabilirsiniz. Ama halkı bilinçlendirmek ve aydınlatmak suretiyle. Bu kamufle ettiğiniz baz istasyonlarının üzerine `Dikkat! Baz İstasyonu, Radyasyon Tehlikesi` diyebilirdiniz. Böyle hassasiyetleri olan vatandaşlar bu bölgelerden ya ayrılırlar ya da yaşamaya devam ederler. Bu yapılan hiç de etik değildir. Onun için bu sütunlar şayet baz istasyonları ise üzerine yazılmalı veya şeffaf bir materyalle gösterilmelidir."