Chp’li Belediye Başkanı Arıkan: Türk Okulları Dünyada Ülkemizi Tanıtıyor

Adana’nın CHP’li merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Anadolu’daki girişimciler tarafından dünyanın 160’a yakın ülkesinde açılan Türk okullarının, Türkiye’yi yurt dışında en güzel şekilde tanıttığını söyledi.

Chp’li Belediye Başkanı Arıkan: Türk Okulları Dünyada Ülkemizi Tanıtıyor
Bu yılki Türkçe Olimpiyatları’nın Adana’daki organizasyonuna gereken desteği verdiğini belirten Arıkan, “Dünyanın her yerindeki Türk okulları –öyle zannediyorum– devletin başaramadığı bir iş. Binlerce çocuk Türkçe öğreniyor. Bu konu açıldıkta heyecanlanıyorum. Olimpiyatlar konusu Adana valiliğinde gündeme geldiğinde ilk katkı sözünü ben verdim, herkes şaşırdı.”dedi.
Güzelyalı Mahallesi’ndeki Eğitim Gönüllüleri Altınçağ Derneği’nin hizmet binasının açılışı yapıldı. Programa katılan Yıldıray Arıkan, toplum liderlerinin devletin ulaşamadığı yerlerde önemli hizmetler yaptığına işaret etti. Diğer kurum ve kuruluşlar gibi Van depremine yardım ellerini uzattıklarını hatırlatan Arıkan,“Geçmişte Marmara ve Adana’da benzeri depremler meydana geldi. Değişik toplumsal olaylarda gerçekten Türk toplumu çok duyarlı. Geçmişte Arjantinde ekonomik kriz yaşandı. İnsanlar dükkânları yağmaladı. Ama Türk toplumunun ailesel yapısı vatan ve ülke sevgisi bunların hep önüne geçiyor. Dünyanın başka ülkelerinde okuma-yazma oranı yüzde 100. Ama halen Adana’da halen Türkçe bilmeyen insanlar var. Burada eğitimin önemi ortaya çıkıyor. Derneğin açılmasına emek verenleri kutluyorum.”şeklinde konuştu.
Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep İnce de eğitim meselesinin sadece Milli Eğitim’in görevi olmadığını bildirdi. Bu gerçeği iyi anlayan vakıf, dernek gibi gönüllü kuruluşların geçmişten günümüze çalışma yaptığına işaret eden İnce, Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin Adana ve dışında önemli faaliyetlerde bulunduğunu hatırlattı. Kazakistan’daki bir gezide ziyaret ettiği bir Türk okulunda yabancı öğrencilerin okuduğu İstiklal Marşı karşısında herkes gibi duygulandığına dikkat çeken İnce, şunları söyledi: “Halen okuma-yazma olgusu ile uğraşıyoruz. İlçemizin nüfusu 750 bin kabul edersek, TÜİK’in rakamlarına göre 750 bin nüfuslu Seyhan İlçesi’nde halen 73 bin okuma–yazma bilmeyen veya bilip bilmediği belirlenmeyen insanlar mevcut. Bu dejavantajı avantaja dönüştürmeye çalıyoruz. Biz bunları yaparken gönüllü kuruluşlar işin bir tarafından tuttuğunda bu daha anlamlı oluyor.”
Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yakar da Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ın bir okuma salonu açmasını istedi. Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şahin Sedat Ergünay ise kentte daha çok şehrin yoksul aile çocuklarına hizmet veren 16 Altın Çocuk Okuma Salonu’ndan 2’sinin sponsorluğunu üstlendiklerini belirtti. Eğitim Gönüllüleri Altınçağ Dernek Başkanı Selma Koyuncu ise yürekleri şefkatle dolu öğretmenler aracılığı ile Adana’da ulaşmadık ihtiyaç sahibi öğrenci kalmayana kadar çabalarını sürdüreceklerini söyledi. Dernek üyelerinin hazır bulunduğu organizasyonda konuşmaların ardından hizmet binasının kurdelesi kesildi.