Tarihi Binanın Çatısı Otomobillerin Üzerine Çöktü

Kadıköy’de, tarihi metruk binanın çatısında çökme meydana geldi.

Tarihi Binanın Çatısı Otomobillerin Üzerine Çöktü
Çatıdan kopan kiremit ve parçalar park halindeki otomobillerin üzerine düştü. Araçlarda büyük çapta maddi hasar oluştu. Olayın gece meydana gelmesi ve belediyenin daha önce binanın etrafında önlem alması olası yaralanma ve can kaybının önüne geçti.

Olay, Caferağa Mahallesi Güner Sokak’ta saat 02.00 sıralarında gerçekleşti. Sokak üzerinde bulunan tarihi yarı ahşap binanın çatısı büyük bir gürültüyle çöktü. Duydukları ses üzerine uykularından uyanan ve dışarı çıkan bitişikteki bina sakinleri, çatının çöktüğünü gördü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve belediye görevlileri sevk edildi. İtfaiye ekipleri çöken binada kimsenin olup olmadığını belirlemek için çalışma yaptı. Yapılan araştırma sonucunda olay sırasında binada kimsenin bulunmadığı anlaşıldı. Kağıt ve plastik toplayan bir vatandaşın binada yaşadığı fakat olay sırasında içerde olmadığı tespit edildi. Şahıs daha sonra binadaki eşyalarını alarak uzaklaştı.
Binanın çatısından kopan kiremitler ve diğer parçalar, sokak üzerinde park halinde bulunan araçların üzerine düştü. Olayda bir otomobil büyük çapta zarar görerek kullanılamaz hale geldi. Park halindeki başka bir otomobil ile bir motosiklette maddi hasar oluştu. İtfaiye ekipleri, binanın etrafını emniyet kordonuyla kapatarak önlem aldı. Binada yaşanan çökmenin gece saatlerinde yaşanması ve belediyenin tarihi binanın etrafını daha önce kapatmış olması olası yaralanma ve can kaybının önüne geçti. Çöken binanın bitişiğindeki apartmanda oturan vatandaşlar, binanın senelerdir metruk halde olduğunu söyledi.