(özel Haber) Kamyon Çarptı, Hem Felç Oldu, Hem Zihinsel Engelli

Bursa`nın İnegöl ilçesinde, 1995 yılında geçirdiği trafik kazası neticesinde felç ve zihinsel engelli olan gencin hukuk mücadelesi 16 yıldır sürüyor.

7 Nisan 1995 tarihinde, henüz 10 yaşındayken, Organize Sanayi Bölgesi ışıklarında karşıdan karşıya geçmek istediği sırada bir kamyonun çarpmasıyla ağır yaralanan İsmail İmir`in sol tarafı felç olurken, zihni melekeleri de zarar gördü. 16 yıldır hukuk savaşını sürdürdüklerini belirten baba Adem İmir, "7 Nisan 1995 tarihinde sabah 07.45`te çocuğum kaza geçirdi. Çocuğumu yoğun bakımda buldum. Polisler bana hiçbir bilgi vermediler. 3 ay yoğun bakımda kaldı. Hastaneden çocuğumu çıkardıktan sonra mahkemeyeverdim. Karşı taraf bana hiçbir şekilde yardımcı olmadı. Ne maddi, ne de manevi" dedi

1995 yılının Ağustos ayında ilk davayı açtığını ve 2000 yılında tazminat kazandığını anlatan baba İmir, "50 bin lira tazminat kazandım, ama ödemediler. Yeniden mahkemeye verdim. 2009 yılında tekrar kazandım. Bu sefer 180 bin liraya yakın tazminat kazandım. Parayı halen daha alamadım. Karar temyize gitti. Tekrar Bursa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi`nde dava devam ediyor. Çocuğum sakat. Karşı tarafa adli yollarla ulaşılıyor. Bizim arkamızda milletvekilimiz var diyorlar. Benim de Allah`ım var dedim. Kanuniyollarla bir neticeye ulaşamadım. Çocuğum kazayı geçirdiğinde 10 yaşındaydı. Şimdi 26 yaşına geldi. 16 yıldır hukuk savaşı veriyoruz. Avukatlar, karşı tarafın mallarını kaçırdığına dair şahit göstermezsen davayı kaybedeceğimi söylediler. Kazandığımız davayı kaybediyoruz. Şahit göstermediğim için mahkemeyi bitirme sürecine getirdiler. Yani benden şahit istiyorlar. Ben senin malını kaçırdığını nereden bileyim? Ama hesaplarında mallarını kaçırdıkları meydanda. Çünkü aynı fiyatlarla 1-1,5 ay içerisinde mallarınıdevretmişler. Firmanın üzerine herhangi bir mal varlığı gözükmüyor. İşin içinde sahtekarlık var. Yetkililerden yardım istiyorum. Asgari ücretle geçinmeye çalışıyorum. Nasıl bu çocuğa bakayım? Çocuğuma yardım edilmesini istiyorum. Avukatlara 14 bin lira mahkeme masrafı ödeyeceğim. Ben bunu nasıl karşılarım. 5 kişilik bir aile geçindirmeye çalışıyorum. Yetkililerden bana yardım etmelerini istiyorum" diye konuştu.
Kaynak: İHA