Evliya Çelebi, Doğumunun 400. Yılında Brüksel’de Anılacak

UNESCO tarafından 2011 yılına adı verilen ünlü Türk seyyah Evliya Çelebi, Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Gent Üniversitesi Türkiye Araştırmalar Merkezi tarafından organize edilen iki programla Brüksel’de anılacak.



2011 Evliya Çelebi yılı etkinlikleri kapsamında Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Gent Üniversitesi Türkiye Araştırmalar Merkezi tarafından 12 Aralık`ta düzenlenecek ``Evliya Çelebi’nin Kültür Mirasının Günümüze İzdüşümü`` konulu konferansta 17. yüzyılda yaşamış ünlü gezginin başyapıtı Seyahatname ve günümüze yansımaları tartışılacak.


Konferansın ilk bölümünde Evliya Çelebi konulu sunumlar gerçekleştirecek. İkinci bölümde ise Seyahatname’nin günümüz şartlarındaki önemi ve değeri tartışmaya açılacak.

Belçika Güzel Sanatlar Sarayı "Bozar"da gerçekleştirilecek ikinci programda ise Evliya Çelebi`nin müzisyen özelliğine atıfta bulunmak ve o dönemin müziğiyle ilgilileri tanıştırmak adına İstanbul Barok Topluluğu tarafından bir konser verilecek.

Topluluğun kurucusu klavsen Leyla Pınar tarafından, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde bugüne aktarılan bilgiler ışığında, hazırlanan konser repertuvarı Belçikalı sanatseverlerle buluşturulacak. Biletlerini kahvaltı tercihli alan izleyiciler, konserden önce Türk kahvaltısı etme imkânı da bulabilecek.