Tanrıverdi: ''türkiye Cumhuriyeti 100. Kuruluş Yılına Darbe Ürünü Anayasa İle Girmemelidir''manisa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye Cumhuriyeti`nin 100.

kuruluş yılına darbe ürünü olan bir anayasa ile girmemesi çağrısında bulunarak, halkın beklenti ve isteklerini karşılayan bir anayasa yapılacağını bildirdi.

Tanrıverdi, yaptığı yazılı açıklama ile 2011 yılını değerlendirerek, Türkiye`nin 2011 yılında çok önemli adımlar attığını ve bu adımlarla cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağı 2023 yılı hedeflerinin temellerinin atıldığını ifade etti.

Geride bırakılan 2011 yılının en önemli olayının 12 Haziran 2011`de yapılan milletvekilliği genel seçimleri olduğunu dile getiren Tanrıverdi, şunları kaydetti:``Türkiye, 2011`de yapılan seçimlerde, güven, istikrar ve huzurun devamını istediği göstermiştir. Milletimiz AK Parti`ye, dolayısıyla istikrara ve güvene bir kez daha oy vermiştir. AK Parti`nin 2 yerel seçim, 3 genel seçim ve 2 referandumdan başarı ile ve oylarını her seçimde artırarak çıkması, gittiği yolun milletimiz tarafından beğenildiğini, takdir edildiğini ortaya koymaktadır.

Türkiye, AK Parti döneminde birçok ilklerle karşılaşmış, devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneklerini görmüştür. Geçmişte var olan güvensizlik ve istikrarsızlık ortadan kalkmış yerine huzur, istikrar ve beraberinde güven gelmiştir.``Hüseyin Tanrıverdi, 2011 yılının, Türkiye`nin ekonomik gelişme ve büyümesini, dünyadaki dalgalanmalara, ekonomik krize rağmen sürdürdüğü bir yıl olduğuna da işaret etti.

Türkiye`nin, tarım, sanayi, eğitim alanlarında, geçmişin kazanımlarının üzerine yenilerini ekleyerek yoluna devam ettiği 2011 yılında, aynı zamanda, sosyal dokuyu sağlamlaştıran, bireylerin hak ve özgürlük alanlarını genişleten yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirten Tanrıverdi, dış politikada da başarılı bir yılın geride bırakıldığını ifade etti.

-``Türkiye ne kadar güçlü bir ülke olduğunu göstermiştir``-Tanrıverdi, dış politikada, her zaman Türkiye`nin ve milletin çıkarlarını koruyan, adalet ve hak prensibini her zaman üstün tutan bir anlayış sergilediklerini, bu anlayışın herkesçe takdir edildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:``Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, her uluslararası platformda insanlığın vicdanı olmayı hedefleyen düşünce ve açıklamalar, dünya liderlerince de kabul görmüştür. Kuzey Afrika, Ortadoğu, Balkanlar başta olmak üzere, dünyanın sorunlu bölgelerine kayıtsız kalınmamış barış çabalarına her türlü destek verilmiştir. Ayrıca Kızılay ve diğer yardım kuruluşlarımızla beraber, binlerce kilometre uzaklıktaki insanlara, Türkiye`nin yardım ve şefkat eli uzanmıştır. Tüm bunlar Türkiye`nin dünya üzerinde ne kadar önemli ve güçlü bir ülke olduğunu göstermiş, ezilen ve mağdur halkların umudu haline gelmemizi sağlamıştır. Türkiye pasaportu artık aranılan ve istenilen bir pasaport olmuştur.``-Yeni yılda yeni anayasa-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, 2012 yılının, seçim meydanlarında halka verdikleri, ``sivil, demokratik, özgürlükçü ve yeni bir anayasa`` sözünü gerçekleştirecekleri bir yıl olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:``Türkiye Cumhuriyeti 100. kuruluş yılına darbe ürünü olan bir anayasa ile girmemelidir. Halkımızın beklenti ve isteklerinin karşılandığı, bireyin hak ve özgürlüklerinin korunduğu, öncelendiği, bize yakışan bir anayasayı hep birlikte yapacağız. Halkımızın ortak arzusu, tüm siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin katkısının olduğu ve itirazının olmadığı yeni bir anayasadır. 2023`ün Büyük Türkiye`sinin işareti olacak bu çalışma 2012`nin en önemli gelişmesi olacaktır.``
Kaynak: AA