Emniyet Personeli, Depremzede Polislere Sahip Çıktı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Van ve Erciş depreminde zarar gören vatandaşlar için tüm imkânlarını kullanırken; kendi personelini de unutmadı.

Örnek bir davranışla kurum bünyesinde depremde zarar gören polisler için yardım kampanyası başlatan Emniyet, 1 milyon 262 bin 775 TL para topladı. Toplanan yardım parasının tamamı dağıtılarak bin 35 Emniyet mensubunun ev eşyalarındaki hasarlarının yüzde 43`ü karşılandı.
Van ile Erciş ilçesinde 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem felaketi birçok vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına neden oldu.
Deprem esnasında Emniyet Teşkilatına ait hizmet binaları ve lojmanlar da ciddi zararlar gördü ve kullanılamaz hale geldi. Bölgede görev yapan 5 polis, 16 polis yakını hayatını kaybetti, çok sayıda polisin evlerinde ve araçlarında ağır hasarlar meydana geldi.
Emniyet Genel Müdürlüğü depremin olduğu günden itibaren bu güne kadar mensupları için başta barınma ve yemek olmak üzere temel ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkanlarını seferber etti. Geçici barınma için prefabrik ve konteynerlar satın aldı, seyyar mutfaklar kurdu. Van`da meydana gelen deprem felaketinden dolayı 21 Kasım 2011 tarihinde Emniyet teşkilatının içinde gönüllülük esasına göre yardım kampanyası başlatıldı ve tüm emniyet birimlerine duyuruldu. Van Emniyet Müdürlüğü`nden hasar tespit komisyonu kurulması ve deprem bölgesinde ev eşyaları zarara uğrayan her bir polis için ayrı ayrı ve detaylı bir şekilde hasar tespit çalışması yapılarak rakamsal bedellerinin liste halinde gönderilmesi istendi.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan ve incelemesini tamamlayan komisyon tarafından bin 35 personel için toplam 3 milyon 458 bin 220 TL hasar bedeli bildirildi. Depreme maruz kalan polislerden ikametlerindeki ev eşyaları hasar görenlerin zararlarını karşılamak için başlatılan yardım kampanyasında 27 Aralık 2011 tarihi itibariyle 1 milyon 262 bin 775,53 TL para toplandı. Toplanan yardım parasının tamamı dağıtılmak suretiyle bin 35 emniyet mensubunun ev eşyalarındaki hasarlarının yüzde 43`ü karşılandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, "Ülkenin güvenliği için omuz omuza görev yapan Türk Polisinin deprem felaketine uğrayan meslektaşlarına yardım için gösterdikleri yardımseverlik ve dayanışma örneği her türlü takdirin üzerindedir. Gönüllü katılımları ile arkadaşlarının zor gününde birlik beraberlik duygusu içerisinde yardımına koşan tüm Emniyet Teşkilatı mensuplarına da duyarlılıklarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile depremde vefat eden Emniyet Teşkilatı Mensuplarına ve yakınlarına Allah`tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve tüm meslektaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz." açıklamasında bulundu.