Diyarbakır'da 2 Polisin Katleden Terörist Öldürüldü

Diyarbakır’da eylem yapmak için gelen ve düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 2 teröristen birinin, 3 ay önce Suriçi ilçesinde şehit edilen 2 polis memurunun katili olduğu ortaya çıktı.

Teröristlerden Metin Kar ile Agit Altan’ın terör örgütü PKK’nın sözde Amed eyalet komutanlığını bağlı çalıştıkları ve talimatları oradan aldıkları tespit edildi.
Terör örgütü PKK’nın dağ kadrosundan Diyarbakır’a eylem için geldiği belirlenen 2 terörist, güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi. Kayapınar ilçesi Huzurevleri Caddesi’ndeki bir apartmanın üçüncü katında kalan teröristler Metin Kar ile Agit Altan, `teslim ol` çağrısına ateşle karşılık verdi. Çıkan çatışmada polise el bombası atan teröristler, yakalanacaklarını anlayınca kaldıkları apartmanın üçüncü katından atlayarak kaçmak istedi. Bu sırada çıkan çatışmada teröristler etkisiz hale getirildi. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis, teröristlerin kaldığı apartman ve evde inceleme yaptı. Teröristlerin kaldığı evin dış cephesinde çok sayıda kurşun izinin olması çatışmanın şiddetini gösterdi. Görgü tanıkları çatışmanın yaklaşık bir saat sürdüğünü belirterek, polisin ‘teslim ol’ çağrısını duyduklarını dile getirdi. Bir görgü tanığı ise teröristlerin çatışmanın sonunda üçüncü katından atladığını ve apartmanın önünde bulunan bir otomobilin üzerine düştüğünü söyledi.
Teröristlerin yapılan parmak izi çalışmasında Diyarbakır’daki bir terör saldırısı da aydınlatıldı. Suriçi ilçesi Turistik Caddesi’nde 22 Eylül 2011 tarihinde bir işyerinin önünde çay içerken uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Mehmet Çakır ile Erman Tosun’un katilleri olduğu ortaya çıktı. Öldürülen teröristlerden Mekin Kar’ın parmak izinin 2 polisin şehit edildiği olay yerinde bulunan uzun namlulu silahın üzerinde olduğu tespit edildi.

VALİ TOPRAK: YARALI POLİSİN DURUMU İYİ
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, saldırı düzenlemek amacıyla 2 teröristin Diyarbakır`a geldiği ve Huzurevleri Mahallesi`ndeki bir evde bulunduğuna ilişkin "155 Polis İmdat" hattına yapılan bir ihbar üzerine söz konusu eve sabaha karşı operasyon yapıldığını, operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Vali Toprak, teröristlerin saldırı düzenlemek için örgütün dağ kadrosundan Diyarbakır’a gönderildiğinin tespit edildiğini söyledi.
Vali Toprak, eve polislerin geldiğini fark eden teröristlerin silahla ateş açıp, 2 el bombası attığını belirtti. Toprak, daha sonra özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda çatışma yaşandığını kaydetti.
Vali Toprak, evdeki 2 teröristin aşağı atladığını belirterek, “Boş evde yapılan aramada çatışma yaşanırken teröristlerin kullandığı 2 el bombasını pimi, 2 uzun namlulu silah ile bir tabanca ele geçirildi. Aşağıya atlamaları sonucu etkisiz hale gelen teröristlerin üzerinde ise patlamamış bir el bombası daha bulundu. Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında bir polis ayağından hafif şekilde yaralandı. Polisimizin hayati tehlikesi yok. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Bu operasyon sayesinde teröristlerin Diyarbakır`da düzenleyeceği saldırı önlenmiş oldu.`` diye konuştu.