Çapkın: 5 noktada 5 bin polis görev yapacak

Asayiş Şube Müdürü Yener Ülgütol: "Macera olsun diye Taksim'e taciz için çıkanlar, sonlarının cezaevi olmasını istemiyorlarsa evlerinde otursunlar" dedi.

Çapkın: 5 noktada 5 bin polis görev yapacak
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, kurmaylarıyla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde, yılbaşı gecesine yönelik emniyet tedbirlerini yerinde inceledi. Geçen yıl 68 taciz olayına müdahale ettiklerini belirten ve bunların 13'ünün tutuklanarak cezaevine gönderildiğini belirten Çapkın, "Bu sene daha çok polis görev yapacak" dedi. Asayiş Şube Müdürü Yener Ülgütol da, "Macera olsun diye Taksim'e taciz için çıkanlar, sonlarının cezaevi olmasını istemiyorlarsa evlerinde otursunlar" dedi.

2012'ye 24 saat kala İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, kurmaylarıyla birlikte İstiklal Caddesi'nde yürüyerek, son kez denetimde bulundu ve eksik noktalarda alınması gereken tedbirleri belirledi. Kısa bir basın açıklaması yapan Çapkın 2012 yılının huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

İstanbul'un Bakırköy, Kadıköy, Taksim Meydanı, Nişantaşı ve Beşiktaş ?deki 5 noktada 5 bin polisle önlem alacaklarını belirten Hüseyin Çapkın, "Taksim Meydanı'nı, 2 bin 500 polis ve 100 kamera ile kontrol altında tutacağız. Geçen sene 68 taciz olayına müdahale ettik. Bunlardan 13'ü tutuklandı. Tacize uğrayanlar şikayetçi olsa tutuklu sayısı daha da artardı. Bu sene taciz olayına maruz kalanlardan tek istediğimiz gelip şikayetlerini bildirmeleridir" dedi.

Suç işleyen kişinin polisi görmeden polisin onu görmesi için güven timlerinin çeşitli meslek gruplarına mensup kişilerin kimliğine bürüneceğini açıklayan Emniyet Müdürü Çapkın, "Buraya eğlenmek için gelenlerin huzurlu ve mutlu bir şekilde evlerine geri dönmesi için görev yapacağız. Trafik, asayiş ve terör olaylarına karşı da duyarlıyız" diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Yener Ülgütol da, "Taksim Meydanı'na sırf macera olsun diye taciz için çıkanların polis korkulu rüyası olacak. Bu kişiler sonlarını düşünüyorlarsa maceraya girmeyip evlerinde otursunlar" uyarısında bulundu.