Muğla Valisi Şahin: Rus Turizm Pazarında Önemli Artış Yakaladık

Muğla Valisi Fatih Şahin, şehre en fazla Rus turisti gönderen Pegas Tur yetkilileri ve Turistik Otelciler Birliği yöneticileriyle bir toplantı yaptı.

Şahin, Türkiye’ye turist getiren tur operatörleriyle devamlı irtibat halinde olduklarını ve zaman zaman biraraya geldiklerini açıkladı. Toplantıya Marmaris, Bodrum ve Fethiye Turistik Otelciler birlikleri yöneticileri, TÜRSAB Dalaman ATM Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç ve Pegas Tur Satış Kontrol Müdürü Gürin Karakaya katıldı.

Vali Şahin, “Bu tür toplantılarda konuşulanların burada kalmaması ve süreklilik arz etmesi gerekiyor. Kendimizi sürekli yenilemek zorundayız. Diğer ülkelerden Muğla’ya turist gönderen tur şirketleriyle de sürekli irtibat halinde olmamız gerekir. Rus pazarında son yıllarda önemli bir artış yakaladık. Artışın devam etmesi için bu tür görüşmelerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz.” dedi. Genel Müdür Güvenç ise Rus pazarının en büyük tur şirketi Pegas ile irtibat halinde olduklarını, Muğla’ya daha fazla turist çekilmesi için görüş alışverişinde bulunduklarını ve 2012 yılının planlamasını yaptıklarını söyledi. Satış Kontrol Müdürü Karakaya da, “Bölgeyi ve Türkiye’yi daha çok tanıtmanın ve daha çok turist getirmenin çalışmalarını yapıyoruz. Bu konuda turizm temsilcileri, yatırımcılar ve Sayın Valimiz`le sürekli irtibat halindeyiz.” diye konuştu.