Deprem Bölgesine Yanlışlıkla Giden Altınlar Sahibine Teslim Edildi

Karahan ailesi, Umut-Der aracığıyla Van`daki depremzedelere bağışladıkları battaniyenin arasında yanlışlıkla giden altınlarına kavuştu.


Batman Merkeze Bağlı Recepler Köyü`nden Umut-Der aracığıyla Van`daki depremzedeler için hazırladıkları yardımlar arasında 30 bin TL değerinde 1 zincir, 5 bilezik, 3 yüzük ve 1 çeyrek altınlarının bulunduğu battaniyeyi yanlışlıkla gönderen Karahan ailesine altınları teslim edildi. Umut Der Gıda Bankası`nda altını bulan Van Rahmet Eli Derneği Gönüllüsü Muzaffer Balıkçı ve altının sahibi İbrahim Karahan buluşturulup altınlar teslim edildi. İbrahim Karahan,"Deprem olduğu an biz çok üzüldük. Öyle aceleye girdik ki ben de hac hazırlığımızı yapıyordum. Haca gidecektim aynı gün. Kapının önüne gelen görevliler eşyalarınız hazır mı dediler biz de hazır dedik. Altınlarımız bir battaniyenin içindeydi. Acele ile o battaniyeyi de gönderdik. Bir buçuk ay sonra hacdan geldikten sonra farkına vardık. Hemen Umut-Der`e haber verdik." dedi.

Van Rahmet Eli Derneği Gönüllüsü Muzaffer Balıkçı da Van`da meydana gelen depremden sonra Mustazaf-Der Kriz Masası`nda gönüllü olarak dağıtımda bulunduğunu belirterek, "Bir gün yardımları dağıtırken altınları gördüm sonra gereken mercilere haber verdim. Tabi yardımları biz kayıt altına alıyorduk. Bu yardımların da bize Batman Umut Der`den geldiğini teyit ettik ve buradaki arkadaşlarla birebir irtibata geçtik. Böyle bir emanet bulduğumuzu ve kendi sahibi ile irtibata geçmelerini istedik. Allah razı olsun arkadaşlar da uğraşmışlar sahibine ulaştılar." diye konuştu.

Umut-Der Genel Başkan Yardımcısı Masum Ayyıldız ise şunları söyledi: "Altınlarını kaybettiğini söyleyen Recepler Köyü`nden İbrahim Karahan`a altınlarının bulunduğunu haber verdik. Neyi kaybettiğini nasıl olduğunu, adetlerini, şekillerini sorduk. Birebir örtüşünce sahibi olduğuna kanaat ettik ve Van`daki arkadaşlara altının sahibini bulduk diye haber verdik."