Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği, 60.yılını Kutladı

Kosova`da Türk halkının gelenek ve göreneklerinin yaşatılmasına çalışan Prizren Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği, kuruluş ve çalışmalarının 60`ıncı yıldönümünü muhteşem bir konserle kutladı.

Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği, 60.yılını Kutladı
Doğru Yol Derneği, bir hafta süren ve çeşitli etkinliklerden oluşan kutlama programını konserle taçlandırdı. Derneğin tüm kollarının katılımıyla gerçekleşen konserde, Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan, milletvekilleri Müferra Şinik ve Fikrim Damka, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkan Vekili Kurmay Albay Ertan Varlık, TİKA Kosova Temsilcisi Adem Urfa, Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Doç. Dr. İsmet Biner ile çeşitli kurum, kuruluş ilederneklerin temsilcileri hazır bulundu.

Törende bir konuşma yapan Doğru Yol Derneği Başkanı Tahir Luma, 60 yıla dayanan zengin geçmişlerine değinerek, derneğin üstlendiği önemli misyona vurgu yaptı. "1951`de yakılan meşalenin, yüreklerde duyulan heyecanın hiç azalmadı. Artarak bugünlere geldi. Hep nasıl daha çok verebiliriz, başarıları nasıl daha çok göğüsleriz, derdimiz bu oldu. Bir misyondu bizim üstlendiğimiz; kültür sanat misyonuydu. Gelenek göreneklere sahip çıkmak, örf ve adetlerimizi yarınlara taşımak ve Kosova`da yaşayan halklarlabirlikte, bu güzel ortamda, vatan diye bellediğimiz bu topraklarda kardeşlik, dostluk, barış bayrağını gönderde ilelebet dalgalamaktı" şeklinde konuşan Tahir Luma, "60 yıl boyunca çok koşturduk, çok yorulduk, çok ter döktük. Ancak başarılar hep kaderimiz olduğu için yorgunluğu unutup, yaptıklarımızla gönendik, kıvanç duyduk. Takdirler, alkışlar daha güzeline kavuşmayı, daha kapsamlı başarılara ulaşmayı öğretti bize. Mutluyuz" ifadesini kullandı.

Beğeni ile izlenen programda Kosova Türk Temsil Heyeti Başkan Vekili Kurmay Albay Ertan Varlık ve TİKA Kosova Temsilcisi Adem Urfa`ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.
Kaynak: İHA