İzmirliler, Dama Çıkan Tilki İçin Seferber Oldu

İzmir’de yolunu şaşırarak şehre inen tilkinin macerası, Karabağlar semtindeki bir evin havalandırma boşluğunda son buldu.

Düştüğü yerde saatlerce mahsur kalan tilki, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

Karabağlar semtindeki bir evin çatısına çıktıktan sonra, havalandırma boşluğuna düşerek burada mahsur kalan tilki, mahalle sakinlerine heyecanlı saatler yaşattı. Gece karanlığında yiyecek aramaya çıkan, ancak yolunu şaşırarak yerleşimin son derece yoğun olduğu bir bölgede binalar arasında kaybolduğu sanılan tilkinin yolculuğu, Reşat Kırım isimli vatandaşın evinin havalandırma boşluğunda son buldu. Gelen sesler üzerine uyanan ev halkı, köpek sandıkları hayvanın aslında vahşi yaşama ait bir canlı olduğunu gün ağarınca anladı. Ancak bu kez de devreye mahallenin meraklı sakinleri girdi. Hayvanın tilki mi yoksa çakal mı olduğu yönündeki hararetli tartışma ve kişisel çabalarla yürütülen kurtarma çabaları sonuçsuz kalınca, resmi kurumlardan yardım istendi. Bu sırada bazı hayvansever vatandaşlar ise evlerinden getirdikleri yemek artılarıyla aç hayvanı beslemeye çalıştı.

Tilkinin korku ve stres dolu saatleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’ndan gelen uzmanların gerçekleştirdiği başarılı operasyonla sona erdi. Çevrede toplanan çok sayıda vatandaşın meraklı bakışları arasında düştüğü yerden yakalama kepçesi ile çıkarılan tilki, sağlık kontrolü ve yaralarının tedavisi için İzmir Doğal Yaşam Parkı’na götürüldü. Türüne göre oldukça iri boyutlu ve büyük olasılıkla yetişkin bir erkek olduğu belirtilen tilkinin sağlığına kavuşmasının ardından yetkililerin nezaretinde yeniden doğaya salınacağı belirtildi.