Büyükfırat: İmkansızı Gerçekleştirmek İçin Bir Hayaliniz Olmalı

Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, insanların imkansızı gerçekleştirebilmeleri için bir hayallerini olması gerektiğini söyledi.


Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Tekstil Sektörü, Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulum Projesinin tanıtım toplantısı Hiltonsa Otelinde gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, "Türk Tekstil Vakfı, Türkiye`de, bilişim teknoloji sınıflarının kurulmasında ciddi gayretlerde bulunmuştur. Eğitimde; başından beri `biz varız` diyen bir vakıf. Çağımız, bilgi çağı, bilim çağıdır. Hızımızı, enerjimizi iyi ayarlarsak bir kağıt parçası olsak dahi bir tahtayı bile kesebiliriz. İmkansızı gerçekleştirmek için bir hayalinizin olması gerektiğine inanıyorum." dedi.


KURUMLAR YURT DIŞINA AÇILMIYORSA, KENDİNİ SORGULAMALI
İstihdam denince akla hemen tekstilin geldiğini de belirten Büyükfırat, "Dünya ne kadar krize girerse girsin, biz bu ceketi, bu kravatı giydikçe tekstil bitmeyecektir. Önemini bitirmemesinin yanında ülke ihtiyaçlarının yanı sıra bir firma, bir kuruluş, bir okul ne olursa olsun yurt dışına açılmıyorsa, yani ihracata yönelik bir gayretin içerisinde değilse durup kendisini sorgulaması gerekir. Bu yalnız tekstil için geçerli değildir. Günümüzde, inovasyon içerisinde şu gerçek tespit edilmiştir. Mevcut durumunuzu korumak istiyorsanız koşar adımlarla yürümek zorundasınız. Bu hepimiz için geçerli. Eğitim için de, çocuklarınız için de, geleceğimiz için de geçerli. Artık yerinde saymak yeterli değil. Koşmaktan başka çare yok. Ancak, koşarak mevcut durumunuzu koruyabilirsiniz. Gelişmelerden, teknolojiden geri kalmak istemiyorsanız daima koşmamız gerekir." diye konuştu.

Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS) ve Türk Tekstil Vakfı`nın (TTV) Avrupa Birliği destekli projesine göre; İstanbul merkezli bir sınav ve belgelendirme merkezi kurulacak. Söz konusu merkeze paralel olarak Adana, Kayseri ve Çerkezköy`de oluşturulacak
birimlerde de pratik ve teorik sınavlar gerçekleştirilecek. Projenin amacı hakkında bilgi veren Adana Sarıçam Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Kız Teknik Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Naci Özkılınç da, tekstil sektöründe ulusal meslek standartlarına ve ulusal yeterliliklere uygun olacak şekilde, sektörün ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verebilecek niteliklere sahip işgücünü belgelendirebilecek merkezin kurulacağını söyledi.
Bu proje ile en az 440 kişinin deneme sınavına gireceğini söyleyen Özkılınç, "Tekstil sektöründe çalışanların ulusal yeterliliklere uygun mesleki yeterlilik sertifikalarını edinmelerini sağlayacak söz konusu sınav ve belgelendirme merkezinde ilk planda tekstil sektöründe yer alan 11 ayrı meslek dalında sertifikasyon sınavının yapılması öngörülmektedir." dedi.

Daha sonra Ulusal Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) hakkında bilgi vermek üzere MYK Tekstil, Konfeksiyon ve Deri Sektörü Uzmanı Hilal Doğruöz Özer söz aldı. Doğruöz Özer, MYK`nın temel amacının AB ile uyumlu Ulusal Yeterlilik Sistemini kurmak ve işletmek olduğunu söyledi. Tekstil Sektörü Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulum Projesi Koordinatörü Bora Kocaman da, projenin işlevi hakkında bilgiler aktardı.