Belediyenin Hibe Ettiği Otobüs, Kan Bağışlarında Kullanılacak

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Kızılay`a hibe edilen otobüs, kan bağışı hizmetlerinde kullanılmak için dizayn edilerek hizmete girdi.

Otobüs, modern görünümüyle büyük beğeni topladı.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, otobüsün topluma çok faydalı hizmetler yapacağına inandığını söyledi. Çoban, “Biz Kızılay`a bir araç bağışladık. Ancak aracın içine yapılan yatırım bizim hediyemizden daha büyük. Afyonkarahisar için çok daha faydalı olan bir proje haline geldi. Kamu hizmetlerinin sağlığı açısından kullanılması bizleri oldukça memnun etti.” dedi.
Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin de kan bağış kampanyalarını daha önce çadırda düzenlemek zorunda kaldıklarını, bu araçla birlikte zaman kaybının ortadan kalkacağını dile getirdi. Başkan Çoban ve belediye meclis üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Danıştekin, zaman ve iş kaybını ortadan kaldırmak için belediyeden bir otobüs talebinde bulunduklarını, hibe edilen otobüsün yeniden dizayn edilerek kan bağış alma otobüsü haline getirildiğini anlattı. Danıştekin, bu desteğinden dolayı Afyonkarahisar Belediyesi`ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi Onursal Başkanı Hakkı Özsoy tarafından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban`a desteklerinden dolayı plaket takdim edildi. Program sonrasında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir süre otobüste incelemelerde bulundu.