Bayburt'ta Parkomat Uygulaması Kabul Gördü

Bayburt Belediyesi tarafından başlatılan parkomat uygulaması esnafı memnun etti.

Şehir merkezimizde yaşanan park probleminin giderilmesi ve istihdamın sağlanmasına yönelik başlatılan parkomat uygulamasına, Belediye tarafından tahsis edilen yeni görevli personelin büfeleri de eklendi.

Düzenli ve kısa aralıklı park sirkülasyonunu artırmak için ihtiyaç görülen büfeler, 3 farklı noktada konuşlandırıldı. Bu sayede parkomat görevlilerinin rahat, güvenli çalışmaları sağlanırken, sürücüler bekletilmeden sirkülasyon sağlanmış olacak.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, şehir merkezinde özellikle yaz aylarında şehir içi trafiğini rahatlatma adına parkomat sistemine geçmeyi uygun bulduklarını söyledi.
Parkomat uygulaması başladıktan sonra hem araç sahipleri hem esnafın uygulamadan mutlu olduğuna değinen Polat, “Parkomat bilinci araç sahiplerinde oluşmaya başladı. İnsanlarımız artık araçlarını güvenli park ediyor. Esnafımız ise bu uygulamadan gayet memnun.” dedi.
Bayburtlu iş adamlarından Emrah İşaşır ise uygulamanın kendilerinde rahatlamaya yol açtığını, daha önce arabasını sabah park edip akşam alan sürücülerin, park ücreti olunca işini görecek kadar park ettiğini kaydetti.