Terör Örgütünde Çözülmeler Meydana Geliyor

Bölücü terör örgütündeki çözülme artarak sürüyor.

Dün Silopi Habur Sınır Kapısı`ndan Türkiye`ye geçerek güvenlik güçlerine teslim olan 10 teröristin ardından bugün de Cudi dağında yapılan operasyon kapsamında 3 PKK’lı ölü geçirildi, 2 terörist ise teslim alındı.

Şırnak`ın Cudi Dağı bölgesinde terör örgütü PKK`yı etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar sürüyor. Jandarma Özel Harekat timleri Cudi`nin birçok noktasını çembere alıp terör örgütü PKK`nın hareket alanını daralttı. Çıkançatışmalarda 3 PKK’lı ölü ele geçirilirken, 2 örgüt mensubu da teslim alındı. Diğer taraftan, dün Habur Sınır Kapısı’nda terör örgütü PKK’dan kaçan 10 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Teröristlerin verdiği ifadelerde örgüte katılmış olduklarından dolayı pişman olduklarını ve dağda teslim olmak isteyen çok sayıda arkadaşlarının bulunduğunu ifade ettikleri öğrenildi. Şırnak ve çevresinde teröristlerin kötü durumda oldukları, açlık çektikleri ve birçok terör örgütün mensupların teslim olmak istedikleri ortaya çıktı. Böylelikle dünden beri 15 terörist etkisiz hale getirildi.
Ayrıca, Şırnak 23`üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı`ndan kalkan helikopterlerin destek verdiği operasyonlar kapsamında, örgütün kış üslenmesi için kullandığı alanlar da sürekli bombalanıyor.