Elazığ Belediye Başkanı Selmanoğlu'ndan Mhp'li Vekile Sert Tepki

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Elazığ Belediyesi`nde yolsuzluk iddialarını ortaya atan MHP Milletvekili Enver Erdem`i sert bir dille eleştirdi.

TBMM`de bütçe görüşmelerinde sıra dışı söz alarak Elazığ Belediyesi`nde yolsuzluk olduğunu ileri süren MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem`e yanıt veren Başkan Selmanoğlu, iddiaların tamamen iftira olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Enver Erdem`in yalan ve yanlış iddialar ortaya atarak belediyemizin gerçekleştirdiği ihalelerde usulsüzlük olduğu beyanları Elazığ adına talihsizlik olmuştur. Bir binek otomobil için yıllık ödenen rakam 233 bin 47 lira, bir otomobil için 56 ayda ödenecekmiktar 1 milyon 87 bin 556 lira, dört adet binek otomobil için ödenecek miktar 4 milyon 350 bin 224 lira olarak ifade etmiştir. Enver Erdem, bu konu ile kamuoyunu yanıltmış, yaklaşık maliyeti bile hatalı olarak vermiş, ihalenin gerçekleşme rakamı olarak sunma hatasına düşmüştür. Belediyemiz temizlik müdürlüğünün ihtiyacı olan 4 adet binek otomobilin kiralanması konusunda 56 aylık rakamın Enver Erdem Bey`in ifade ettiği gibi 3 milyon 945 bin 782 lira değil, 1 milyon 240 bin 212 liradır. Bir yıldabelediyemizin bir binek otomobil için Enver Erdem`in iddia ediği gibi 233 bin 47 lira ödemeyip 5 bin 500 lira ödeme yapmaktadır. Dört adet binek otomobil için belediyemizce ödenecek rakam Erdem`in iddia ettiği gibi 4 milyon 350 bin 224 lira olmayıp, 56 ay boyunca dört adet binek otomobil için belediyemizin ödeyeceği miktar 1 milyon 240 bin 512 liradır. Bu ihale kapsamında bulunan tüm araçlar 56 ay boyunca sabit fiyat, 56 ay süresince kilometre sınırı olmaksızın çalışmaktadır. Ayrıca bu araçların yakıt,sigorta, kasko, lastik, trafik cezaları ve her türlü bakım onarımı yüklenici firmaya ait olup araçlarda üç yaş model sınırı konularak hizmetlerin aksamadan daha modern araçlarla yürütülmesi sağlanmaktadır. Ayrıca şehrimizin temizlik hizmetlerinin kesintiye uğramaması ve temiz kalması ve kontrollerin sürekli yapılması amacıyla her ne kadar sözleşmede 14 saat sınırı getirilmişse de bu araçlar 24 saat belediyemizin emrinde olup, bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu araçlarda günlük, aylık veya yıllık kilometresınırı yoktur. Gerçekler bu iken Enver Erdem`in iddialarını Elazığ Belediyesi ve şehir halkı olarak esefle karşılıyoruz. Yıllarca kaymakamlık, vali yardımcılığı, il özel idare genel sekreterliği yapmış bir şahsın her şeyden önemlisi de yıllarca ihale yapan kurumların başında olan birinin `ihale yaklaşık bedeli` ile ihale gerçekleşme bedelini ayırt edememesi Erdem için büyük bir eksiklik olduğu gibi mensubu bulunduğu parti açısından da bir şansızlık ve erdemli olmamıştır. Belediyemizin tüm ihalelerişeffaflık ilkesi ve kaynakların verimli kullanılması esasına uygun gerçekleştirilmiştir" dedi

Selmanoğlu, MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem`in bu tavrıyla meclis kürsüsünde belediyeye iftira attığına işaret ederek, "Belediyemize iftira atmak amaçlı kullanmış olup yalan yanlış beyanlarıyla kendi siyasi gurubunu da zor durumda bırakmıştır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA