Nilüfer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Aşure Günü Düzenledi

“Uzatılmadık el kalmasın “Parolası ile yola çıkan ve bugüne kadar binlerce insana yardım eli uzatan Aksaray Nilüfer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, aşure günü düzenledi.


Kültür Park düğün salonunda yapılan programa Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu’nun eşi Rana Alimoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, eşi Aysun Palta, Ak Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Müftüsü Bekir Gülce, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sevinç Kasal, Dernek Başkanı Gülsüm Sametoğlu ve 2 bine yakın kişi katıldı.
Ünlü televizyoncu Asım Yıldırım şiirleri ve hikâye sunumlarıyla salonu dolduran davetlilere duygulu anlar yaşattı. Yıldırım, Aksaray’ın çok güzel ve yaşanabilir bir şehir olduğuna dikkat çekerek “Siz Aksaraylılar Aksaray’ın kıymetini bilin” dedi.
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise yaklaşık 2 bin kişiye hitaben yaptığı konuşmada herkesin hayırda ve güzelliklerde yarışması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Kim olursa olsun sonuçta hepimiz iyiliğin ve güzelliğin hakim olması için elimizden geldiği kadar çalışmamız lazım. Nilüfer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Muharrem ayının 10. günü aşure günü olarak değerlendirilmiş bu çerçeve içinde böyle güzel bir program gerçekleştirilmiş. Tabi burada aşure bahane gönül ne çay ister ne kahvehane gönül sohbet ister çaylar bahane. Burada aşure bahane. Sonuçta iyiliklerin, güzelliklerin ve güzel hasletlerin anlatılması ile ilgili güzel bir ortam oluşmuş. Biz büyük bir medeniyetin torunlarıyız. Şöyle geçmişe baktığınız zaman eğer Osmanlı 600 yıl 6 asır bu topraklara hâkim olduysa inanın temelinde bizim bu değerlerimiz ve güzel hasletlerimiz var. İslam medeniyetinde olsun, Osmanlı döneminde olsun şimdi bizim sivil toplum örgütü dediğimiz Vakıf dediğimiz bu medeniyet uzun yıllar bu toplumun ayakta kalmasına vesile olmuş. Kuşların içeceği suya kadar, sadaka taşlarına kadar, çok küçük şeylere varana kadar düşünülmüş. Büyük büyük eserler camiler yapılmış. Ve bunların altında bizi biz yapan bu medeniyeti asırlar boyu hakim kılan bu değerler, vakıf medeniyeti ve vakıf eserleri vardır. İşte Nilüfer Derneği gibi birçok derneklerimiz vakıflarımızda inşallah hayırda ve güzellikte yarışırlarsa, o geçmişte her zaman övünerek bahsettiğimiz değerleri inşallah hem biz yaşarız. Bizden sonraki nesillere de güzel bir toplum ve güzel bir gelecek bırakmış oluruz. Nilüfer Derneği`nin bir özelliğinin de hanım kardeşlerimizden oluşmasıdır. Tabi bizler de belediye olarak hayırda yarışacağız. Belediye şu kadar yaptı. Ben belediyeyi geçeceğim diyeceksiniz. Çünkü yaptığımız şey ortaya koyduğumuz güzel hasletler nedir? Güzel bir toplum oluşturmak. Gönlü, yüreği, ideali, düşüncesi, yaşam biçimi güzel olan insanlar yetiştirmek hayırda yarışacağız. İnşallah temennimiz Nilüfer Derneği bizi geçsin bu konuda. Tabi burada hanım kardeşlerimize çok iş düşüyor. İnşallah bizim bu toplumun oluşturulması için hanım kardeşlerimizin gece gündüz çalışması lazım.”
Yapılan konuşmaların ardından Müftü Bekir Gülce tarafından aşure duası yapıldı. Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı M.Fatih Yıldırıcı, Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve İl Müftüsü Bekir Gülce 2 bin kişilik aşure kazanının kurdelesini kesti ve aşureyi karıştırarak ilk açılışı gerçekleştirdi. Davetlilere kazanlar dolusu aşure ikram edildi. Kayseri’den gelen Mehter Takımı da gösterileriyle programa renk kattı.